Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Breve fra Arctic 30 i fængslet – 50 dage med uretfærdighed

Nyhed - 8. november, 2013
Arctic 30 har nu været 50 dage i varetægt, siden Arctic Sunrise blev ulovligt kapret, og de blev sat i fængsel i Murmansk. Hvorfor sejlede de ud for at beskytte Arktis? Hvordan er livet i russisk fangeskab, når man blot har protesteret fredeligt mod Gazproms miljøødelæggelser? Hvilke tanker løber igennem de 30? Læs uddrag fra deres breve fra fængslet, der er skrevet til familie, venner og Greenpeace.

8. november 2013

Action against Gazprom's Arctic Drilling © Denis Sinyakov / Greenpeace

"BREAKING: Helikopter svæver Arctic Sunrise, reb falder ned. Vi tror, at Kystvagten border os #SaveTheArctic

Twitter - @gp_sunrise 19 September

"Russiske myndigheder ombord med geværer. De bryder ind i kommunikationsrummet nu. #savethearctic"

Twitter - @gp_sunrise 19 September

"Seneste fra dækket: Mandskabet sidder på deres knæ på helikopterlandingspladsen med geværer rettet mod sig. #savethearctic"

@gp_sunrise 19 September

"Det her er temmelig skræmmende. Høje knald. Skrigeri på russisk. De forsøger stadig at sparke døren ind. #savethearctic"

@gp_sunrise 19 September

8. november 2013

Arctic Sunrise Deckhand Alexandre Paul © Nick Cobbing / Greenpeace

"Specialstyrkerne kom ned fra en helikopter, overtog skibet og truede med at anvende magt. Noget af et skræmmende øjeblik, surrealistisk og som taget ud af en actionfilm."

Alexandra Paul, 27. oktober, til Greenpeace-støtter

"Det sværeste øjeblik var den første nat i fængsel. Ingen af os vidste, hvor vi var, under hvilke forhold, vi var i varetægt, om vi ville blive adskilt eller overladt til at navigere i det ukendte på egen hånd."

Kieron Bryan, 27. oktober til Sunday Times.

"Det sneede sidste nat. Snestormen blæste mit dårligt isolerede vindue op, og jeg blev nød til at sove med min hat på. Jeg har hørt, at Murmansk er mørkt fra december og seks uger frem. God, hvor jeg håber, at jeg er ude til den tid."

Alexandra Harris, 13. oktober, til familien

8. november 2013

Kieron Bryan Bail Hearing in Murmansk Court © Dmitri Sharomov / Greenpeace

 

"Det svære ved stilheden og ignorancen, som vores varetægt skaber: Der er ikke et øjeblik, hvor jeg ikke tænker på min familie, hvordan de klarer det, og hvad verden tænker om vores situation."

Kieron Bryan, 27. oktober til Sunday Times

"At være i fængsel er som at dø langsomt. Du ønsker bogstaveligt dit liv væk og at slette dagene."

Alexandra Harris, 13. oktober, til familien

"Jeg bruger meget tid på at se ud gennem vinduet, når solen skinner. Det får mig til at tænke på alle jer, der støtter os, det gør mig glad og får mig til at smile. Når det sner, tænker jeg på Arktis, havisen og den smukke natur, og det giver mig styrke. Det giver alt det her en mening."

Sini Saarela, 15. oktober, til Greenpeace

8. november 2013

Sini Saarela Bail Hearing At Murmansk Court © Dmitri Sharomov / Greenpeace


Vi formår stadig at grine. I dag modtog vi alle sammen en et metalredskab til at varme vand op – i flere dage troede jeg, at det var hår curlere. Da jeg forklarede, at vores support team (hos Greenpeace, red.) kunne have sendt noget mere praktisk end hår curlere, var de færdige af grin.

Alexandra Harris, 13. oktober, til familien

"På en god dag ser jeg min advokat og hører nyt om protesterne over hele verden. Hvis der er en god ting, der kommer ud af denne forfærdelige situation, så er det netop det – verden taler om olien i Arktis, og jeg har haft en rolle i det. Det var derfor, at de 30 er her."

Alexandra Harris, 10. oktober, til James Lorenz

8. november 2013

Marco Paolo Weber Bail Hearing At Murmansk Court © Igor Podgorny / Greenpeace

 

"Vi skal beskytte Arktis og dermed give menneskeheden chancen for fremtiden. Jeres støtte og viden om, at vi har gjort det rigtige, holder mig oven vande."

Marco Weber, 8. oktober til ”alle”

"Jeg kan ikke sige det mere simpelt end 'tak'."

David Haussmann, 13. oktober, til "alle"

"Vi har brug for få folk til at skrive til deres landes regeringer og til de russiske ambassader. Fortæl dem, at fængslingen er uretfærdig og ulovlig. Underskriv kravene og få også jeres venner til at underskrive. Vi har faktisk intet imod Rusland, vi gjorde det for russerne og deres børn. Jeg vil gør mit. Jeg vil forblive stærk. Jeg vil bevare troen. For en bedre verden."

Alexandra Paul, 27. oktober, til Greenpeace-støtter