Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Supermarkeder stopper salg af truet ål

Nyhed - 21. marts, 2013
SuperBest har nu, som det sidste store supermarked, valgt at stoppe markedsføringen og salget af den truede ål. Greenpeace bifalder beslutningen og opfordrer andre forhandlere til at gå samme vej.

Ålen har i mange år været en populær påsketradition, men går man i supermarkedet efter den truede fiskeart, vil man med stor sandsynlighed lede forgæves. SuperBest har nu også valgt at fjerne ålen fra køledisken.

Det sker efter, at Greenpeace har kæmpet en lang kamp for at stoppe salget og undgå, at ålen totalt uddør.

”Det er en virkelig god nyhed for ålen. Her op til påske er der mange danskere, der mener, at ålen skal være en naturlig del af påskebordet, måske uden at vide at den er ved at uddø. Når SuperBest stopper salget nu, betyder det ikke bare, at færre ål bliver fanget og spist, men også at flere mennesker bliver opmærksomme på, hvor kritisk det står til med ålebestanden”, siger Hanne Lyng Winter, havbiolog fra Greenpeace.

SuperGros, der leverer dagligvarer til SuperBest, KIWI og SPAR, har efter længere dialog med Greenpeace set det fornuftige i helt at tage ålen ud af sortimentet.

Ålen blev listet som ”kritisk truet” i 2008 af den Den Internationale Union for Naturbeskyttelse (IUCN). Da supermarkederne ikke tog synderlig notits af den advarsel, begyndte Greenpeace at føre kampagner i COOP’s supermarkeder og SuperBest.

Det er godt nyt, at den brede detailhandel nu sætter ansvarlighed over madtraditioner. Nu er det på tide, at de resterende forhandlere af ål også tager situationen alvorligt.

”Ålen er en af Europas mest truede fiskearter, og tilgangen af nye ål til bestanden er mindre end en procent af, hvad det var for kun 30 år siden. At man stadig må fiske, sælge og spise ål er under al kritik, og ålen bør fredes fuldstændig lige med det samme”, slutter Hanne Lyng Winter.

Læs mere om den truede ål her.

Tags