Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Tak Jedis! Volkswagen bøjer sig

Skriv en kommentar
Nyhed - 6. marts, 2013
Efter to års kampagne og mails fra over en halv million Jedis, gav Volkswagen i dag efter for presset. Det viser, at bilindustrien kan vælge en grønnere vej.

12. oktober 2011

Volkswagen UP group aktion i Berlin © Mike Schmidt / Greenpeace

 

Tak til alle jer Jedis, der raslede med lyssværene i kampen mod Volkswagen.

Selskabet har på bilmessen i Geneve forpligtet sig til en maksimal gennemsnitsudledning på 95 g CO2/km og mindst lige så vigtigt ikke at bruge nogen af de smuthuller, EU Parlamentet forventes at lægge ind i loven om effektivisering i den europæiske bilpark. Den lov forventes færdigbehandlet i Parlamentet og Kommissionen i juni og derfor er timingen i Volkswagens udmelding vigtig. 

”Det er et vigtigt indspark i den politiske proces, at en af Europas absolutte bilgiganter blander sig i debatten og forpligter sig til noget mere ambitiøst, end hvad politikerne ser ud til at kunne blive enige om. Det vil reducere CO2-udledningen, og det punkterer argumenterne fra den sorte del af billobbyen, der hævder, at reduktioner i denne størrelsesorden er helt urealistiske for de europæiske virksomheder,” siger Tarjei Haaland, klimaekspert i Greenpeace.

Hvis Volkswagens ny bilpark når EU-reduktionsmålet på 95 i stedet for tidligere annoncerede 105 gram CO2/km i 2020, sparer det klimaet 4.5 million ton CO2 gennem dens levetid. Det svarer til næsten 1,8 milliard liter benzin, hvilket svarer til 60.000 fyldte tankbiler. Og det er bare i Europa.

Godt klaret, Jedis. Det virker, når vi står sammen!