Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

35 Greenpeace-aktivister i aktion til EU-topmøde

Nyhed - 27. juni, 2014
Mens EU’s regeringschefer er samlet til topmøde i Bruxelles, har Greenpeace gennemført en dristig aktion foran foran kommissionsbygningen. EU må ikke lade energiselskaberne fastholde os i afhængighed af beskidte fossile brændsler som olie, kul og gas.

Danske medier er i disse dage travlt beskæftiget med gisninger om Helle Thorning-Schmidts mulige kandidatur til en EU-toppost. Men alt imens politikerne diskuterer og medierne venter på nyt, har Greenpeace i dag gennemført en aktion udenfor lokalerne i Bruxelles, hvor EU’s regeringsledere er samlet.

35 aktivister fra 6 lande sænkede 3 gigantiske bannere med illustration af EU’s ledere på bagsædet af en limousine sponsoreret af Europas største olieselskaber – og med kurs direkte mod afgrunden.

27. juni 2014

Greenpeace Takes Action on EU Building © Eric De Mildt / Greenpeace

 

”Europa er på katastrofekurs, og vores politiske ledere har sat sig på bagsædet. Store energiselskaber med egne interesser i at fastholde Europas afhængighed af olie, kul og gas er i kontrol. Vedvarende energi og energieffektivisering kan styre Europa væk fra afgrunden og levere ren energi, der gør os uafhængige af leverandører som Rusland. Europas ledere bør benytte dette topmøde som startskud til at tage kontrollen tilbage og sikre reelle fordele for Europas befolkninger, miljøet og økonomien,” siger Frederic Thoma, energipolitisk rådgiver i Greenpeace EU.

Vejen ud af afhængighed blokeres af energiselskaber
Store energiselskaber har investeret massivt i fossile brændsler og atomkraft, og de arbejder i korridorerne mod alle EU-initiativer, der vil omstille til en grønt og selvforsynende energisystem. EU importerer i dag mere end halvdelen af sin olie, kul og gas udefra, heraf cirka en tredjedel fra Rusland, som for nyligt lukkede for de gasleverancer til Europa, der går gennem Ukraine.

En ny rapport fra Greenpeace viser, at mere ambitiøse mål for vedvarende energi og energieffektivisering kan reducere Europas afhængighed af energiimport markant og samtidig medvirke til at bremse klimaforandringerne. Med anbefalingerne fra Greenpeace kan import af energi reduceres med 45 procent mere end der er lagt op til i forslaget fra EU-Kommissionen frem mod 2030.