Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace på uventet besøg i supermarkeder: Aktivister sætter palmeoliens bagside på forsiden af shampoo-flasker

Nyhed - 26. februar, 2014
Supermarkeder i Aarhus og København har fået uventet besøg fra Greenpeace-aktivister og en forklædt Sumatra-tiger, der viser, at produktionen af Head & Shoulders har en alvorlig bagside.

28. februar 2014

© Alban Grosdidier Tous droits réservés

 

Aktivisterne satte nye klistermærker på de velkendte blå-hvide flasker for at sende budskabet om, at shampoo-mærket ikke kun kommer skæl til livs, men også den truede Sumatra-tiger. 

”Fjerner effektivt regnskoven”, lyder buddet på Head & Shoulders nye slogan fra Greenpeace.

Greenpeace har nemlig onsdag udgivet rapporten ”Procter & Gamble’s Dirty Secret”, der – efter 12 måneders undersøgelser – dokumenterer, at producenten bag Head & Shoulders, Procter & Gamble, bruger palmeolie fra plantager, der fjerner store områder af Indonesiens regnskov.

”Problemet er, at Procter & Gamble holder forbrugerne i mørket om de ekstreme miljøødelæggelser, som palmeolien forårsager i Indonesien. Selskabet skjuler, hvordan regnskoven hærges, og bestanden af orangutanger og tigre trues. Vi sætter nu sandheden på forsiden af flaskerne for at få at få Procter & Gamble på banen og forpligte sig til at gå den bæredygtige vej uden om regnskoven. Det skylder de miljøet og forbrugerne. Derfor presser vi på – både med dokumentation fra Indonesien og på gadeplan i supermarkederne,” siger Birgitte Lesanner, kampagnechef hos Greenpeace.

28. februar 2014

© Alban Grosdidier Tous droits réservés

 

Udover at sende et budskab til Procter & Gamble er aktivisternes mål også at bringe mere oplysning til forbrugerne og få en debat om, hvad de – og ikke mindst virksomhederne – kan gøre for at få regnskovsvenlige produkter på hylderne.  Der anvendes nemlig palmeolie i en lang række dagligvarer som barberskum, chips og toiletartikler.

Efter dagens miljøoplysende arbejde forlod aktivisterne og tigeren igen supermarkederne fredeligt.

Palmeolieindustrien var i 2009-11 den største enkeltstående årsag til rydningen af Indonesiens skove, og der fældes årligt 620.000 hektar, hvilket svarer til størrelsen på Sjælland. Konsekvensen af Procter & Gambles ubæredygtige brug af palmeolie er, at habitaterne for de blot 400 resterende Sumatra-tigre samt orangutanger ryddes, tørvemoser drænes, og skovbrande hærger store områder i Indonesien.