Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Mars vil stoppe med at rydde skov for at lave chokolade

Nyhed - 10. marts, 2014
God nyhed for regnskovene: Producenten af en verdens mest kendte chokoladebarer, Mars, vil stoppe rydningen af skov inden udgangen af 2015. Procter & Gamble bør træffe samme beslutning.

10. marts 2014

Sådan ser der ud, hvor Procter & Gamble køber sin palmeolie til Head & Shoulders. For hvert minut ryddes et område på størrelse med ni olympiske svømmebassiner for at give plads til nye palmeolieplantager – og det truer Sumatra-tigeren og orangutangen.

Som en lang række af dagligvarer anvender Mars palmeolie, der er købt fra palmeolieplantager, der er ansvarlig for den hastige rydning af regnskovsarealer, så dyrelivet og det globale klima sættes under pres.

Skovrydningen er især et problem i Indonesien. Her er palmeolieindustrien den største enkeltårsag til rydning af regnskoven, og der fældes årligt et areal svarende til Sjælland. Dermed fjernes livsgrundlaget også for bl.a. orangutangen og den truede Sumatra-tiger, der kun er ca. 400 tilbage af.

”Mars skal have ros for – lige som Unilever og Nestlé - at vise, at der er en bæredygtig vej uden om regnskoven i produktionen af chokolade. Det er opløftende at se, at det nytter, når tilstrækkelig mange forbrugere siger fra og kræver, at producenterne tager ansvar,” sigerBirgitte Lesanner, kampagnechef hos Greenpeace.

”Den næste store producent, der forhåbentligt lytter til forbrugernes krav om beskyttelse af regnskoven, bør være dagligvaregiganten Procter & Gamble. Selskabet står blandt andet bag Head & Shoulders, der ikke kun fjerner skæl, men også regnskov.”

I en nylig rapport dokumenteres det, at selskabet Procter & Gamble køber palmeolie fra plantager, der er direkte ansvarlig for rydning af omfattende skovarealer, destruktion af habitater for tigre og orangutanger og en lang række af skovbrandene, der har hærget i Indonesien.

Stop rydningen af Indonesiens regnskov

Greenpeace-kampagnen om den ødelæggende palmeolie fra Indonesien har nu - på under en måned - nået 500.000 underskrifter fra støtter, der kræver skovrydningen stoppet.

Du kan også hjælpe med at få Procter & Gamble til at stoppe regnskovsrydningen HER.