Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Fotoreportage: Greenpeace på Folkemødet

Nyhed - 18. juni, 2014
Debat, aktivisme, poetry slam, civil ulydighed og masser af støtte til beskyttelsen af Arktis. Greenpeace har været på Folkemødet.

Folkemødet på Bornholm samler hvert år politiske partier, interesseorganisationer, NGO’er og journalister til fire dages politisk festival. Greenpeace var med for at sætte miljø og klima på dagsordenen og give festivalens gæster en indføring i et af demokratiets vigtigste redskaber: Civil ulydighed.

Men inden Folkemødet overhovedet gik i gang var Greenpeace i aktion på Bornholm for at sende et budskab til de danske politikere om at tage ansvar for at beskytte Arktis mod olieboringer. Lige nu står olieselskaber på spring for at bore efter olie i det sårbare arktiske miljø. Men Arktis ligger langt væk fra danskernes hverdag, og det gør det lettere for politikerne at lade være med at tage stilling. Hvad hvis det var på Bornholm, at Shell ville bore – ville politikerne så protestere?

18. juni 2014

Greenpeace besøgte en række seværdigheder på Bornholm med en Google Pin og teksten "Shell: Her ville vi bore, hvis der var olie". Her foran Hammershus. Foto: Alban Grosdidier / Greenpeace.I standen hos Greenpeace kunne festivalens gæster komme i træning som miljøaktivist. Med hjælp fra dygtige klatrere kunne børn og voksne få lov til at tage en tur i et fem meter højt klatretårn og hæve et banner.

18. juni 2014

Her er Zakarias på "næsten ni år" kommet op i klatretårnet.Man kunne designe sit eget banner eller låne et af vores. Her er en af de yngre aktivister gået i gang med arbejdet.

18. juni 2014

Foto: Alban Grosdidier / Greenpeace.

 

Andre gæster kunne se video om civil ulydighed, få en snak om klima og miljø og prøve vores svære quiz om Greenpeace og civil ulydighed.

18. juni 2014

© Alban Grosdidier Tous droits réservés

 

Vi havde besøg af skarpe ordjonglører, der opførte Poetry Slam over temaet civil ulydighed.

18. juni 2014

 

Folkemødet er fyldt med interessante debatter, og vi gjorde vores for at sætte klima og miljø på dagsordenen. Her hos Landbrug & Fødevarer, hvor generalsekretær Mads Flarup Christensen var i debat med blandt andre Søren Gade, adm. direktør hos Landbrug & Fødevarer om GMO-afgrøder. ”Vi kommer ikke udenom GMO i Europa” sagde Søren Gade, men Mads Flarup Christensen var uenig: ”Ingen kan fortælle forbrugerne, hvad fordelene ved GMO er. For der er ingen”.

18. juni 2014

 

Mads Flarup Christensen var også til debat hos Europabevægelsen under temaet ”Hvilken energi skal EU satse på?” Her fra var budskabet klart: Mere vedvarende energi er både den bedste løsning for klimaet men også for at gøre Europa uafhængige af russisk olie og gas. Mere olie, kul, gas eller atomkraft er ikke vejen frem i en tid, hvor vi skal bremse klimaforandringerne.

18. juni 2014

 

Klima- og energiekspert hos Greenpeace, Tarjei Haaland, tog debatten om skifergas med direktør i Nordsøfonden Peter Helmer Steen. Nordsøfonden er nu klar til at gå i gang med at bore efter skifergas i Nordjylland, og Peter Helmer Steen fremhævede blandt andet de store økonomiske muligheder, der var i skifergas for Danmark. Men skifergas kan være lige så belastende for klimaet som olie og kul. Det må blive i jorden, hvis vi skal nå målet om, at holde den globale temperaturstigning under 2 grade, argumenterede Tarjei Haaland.

18. juni 2014

 

Folkemødet er fyldt med indflydelsesrige personer i politik og kulturliv. Flere af dem fik en snak med frivillige fra Greenpeace og gav deres støtte til beskyttelsen af Arktis

18. juni 2014

Bonderøven, Frank Erichsen, giver her sin støtte til beskyttelsen af Arktis. Foto: Alban Grosdidier / Greenpeace.

 

18. juni 2014

Også Johannes Møllehave gav sin støtte til Arktis. Foto: Alban Grosdidier / Greenpeace.

 

18. juni 2014

Uffe Elbæk var på Folkemødet med Alternativet - men havde også tid til at skrive under på Arctic Declaration. Foto: Alban Grosdidier / Greenpeace.

 

18. juni 2014

Master Fatman og Raske Penge kom forbi vores stand og var klar med støtte. Foto: Alban Grosdidier / Greenpeace.

 

18. juni 2014

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Henrik Stubkjær støtter også kampen for Arktis. Foto: Alban Grosdidier / Greenpeace.

 

...og mange flere.


Tak for et godt Folkemøde! Vi glæder os til at se jer igen til næste år.

18. juni 2014

 

Emner