Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

40 Greenpeace-aktivister blokerer fabrik i protest mod rydning af nordisk urskov

Nyhed - 16. oktober, 2017
Greenpeace-aktivister og en stor container blokerer lige nu indkørslen til en af Sveriges største papirfabrikker SCA Östrand i byen Timrå i protest mod den omfattende fældning af nordisk urskov.

Det er tid til at tage ansvar og passe på urskoven i norden. Aktivister sender et klart signal til Essity, der bl.a. producerer toiletpapiret Lotus, om at de skal stoppe skovrydningen, der bringer biodiversiteten og klimaet i fare.

 

Greenpeace-aktivister og en stor container blokerer lige nu indkørslen til en af Sveriges største papirfabrikker SCA Östrand i byen Timrå. Aktivisterne forhindrer lastbiler i at læsse træ af ved fabrikken, der fungerer som leverandør for papirgiganten Essity. Herhjemme er Essity kendt for at stå bag LOTUS-toiletpapir. De 40 aktivister fra bl.a. Danmark kræver, at Essity ikke længere bruger urskov, når de fremstiller toiletpapir.

Aktivisterne har hængt et 15 x 20 meter stort banner med teksten ‘Stop wiping away forests’ op på fabriksbygningen, og de har desuden blokeret de togskinner, der bliver brugt til at fragte papirmasse ud af fabrikken.

Essity skal rydde op i leverandørkæden

Greenpeace udgav tidligere på måneden rapporten Wiping Away the Boreal, der viste, hvordan Essity fører an i fældning af kritiske dele af oprindelige, boreale skovområder i både Sverige, Finland og Rusland. Skovene er udpeget af de svenske myndigheder som særligt bevaringsværdige og er hjem for flere udrydningstruede arter.

“Det er vanvittigt, at Essity ødelægger gammel, oprindelig skov for at lave toiletpapir. Vi kræver af Essity, at de rydder op i leverandørkæden og ikke længere bidrager til at ødelægge den nordiske urskov til gene for oprindelige folk i områderne og med risiko for at udrydde vigtige dyre- og plantearter, “ siger Birgitte Lesanner, programchef for Greenpeace i Danmark.

Over 200.000 mennesker har siden rapportens udgivelse skrevet under på dette krav til Essity. Desuden har folk kunnet møde Greenpeace-aktivister ved hylderne med toiletpapir i danske supermarkeder de seneste uger. Aktivisterne har nemlig været ude for at advare danskerne om problemerne med LOTUS-papiret og behovet for at kræve handling fra Essity.