Når Rainbow Warrior III i morgen kl. 14 døbes og søsættes i Bremen i Tyskland, hvor jeg er nu – så sker det kun fordi tusindvis af mennesker har doneret penge for at få vores nye skib bygget.

Greenpeace tager ikke imod penge fra regeringer eller virksomheder, og derfor har vi bedt supporters om at donere penge til byggeriet. Det har de i de forgangne måneder gjort ved at opkøbe inventar til skibet – og der er blevet foretaget mange sjove køb.

Til salg har bl.a. været radarskærme, en brødrister, juicemaskiner og adskillige koøjer. Meget er blevet revet væk, men til salg er stadig fx en kameralinse, en sofa, en printer - og sågar en trappe. Og vil man gerne købe noget, men ikke for så mange penge – ja, så er der en skrue til salg for 1 euro.

Og alle, der har givet penge, kommer så at sige med ombord på skibet. I morgen aften skal vi nemlig have monteret et kæmpestort kunstværk, hvor navnene på de over 100.000 donorer indgår. Det kommer til at fylde det meste af en væg i skibets konferencerum, og fremover kan alle, der går forbi værket, når de er ombord, sende en taknemmelig tanke til alle de personer, der har støttet byggeriet af Rainbow Warrior III.