Den 10. oktober 2010 er 10.10.10 Global Work Party kloden rundt. Det er dagen, hvor mennesker verden over mødes, for at gøre et indspark i kampen for at stabilisere de hastigt fremskridende klimaforandringer. Samtidig er det et opråb til politikere og regeringsledere verden over om, at de nu må tage sig sammen, og finde den politiske vilje frem, som er det eneste, der mangler, for at vi kan starte en energirevolution.

Det er ikke anderledes i Danmark. I snart et helt årti har regeringen været uambitiøse og nølende på miljø- og klimapolitikken. Seneste har de benyttet Klimakommissionens arbejde som en syltekrukke. Nu er rapporten fra regeringens egen kommission her endelig, og politikerne må i arbejdstøjet.

Det har frivillige fra Greenpeace besluttet sig for at vise Lars Løkke Rasmussen. I både Aalborg, Aarhus og København arrangerer de lokale arrangementer, hvor befolkningen får en mulighed for, at sende et budskab til regeringen og Lars Løkke. Alt dette mens gode råd og tips til en klimavenlig hverdag, tilbydes med et smil fra de frivillige i Greenpeace.

Aalborg
I samarbejde med Studenterhuset og Chill i Parken tilbyder Greenpeace et stort chill-out event med fokus på klimaforandringerne. Her er der klimavenlig brunch til afslappende musik fra DJ-crewet Chill i Parken. Efterfølgende viser vi filmen The Age of Stupid, der beskriver fremtidens syn på vores tid, hvis vi ikke handler nu. Herefter er der mere musik fra Yngvesin, Grev Axel samt Bonden. Det hele starter kl. 11, og du kan finde mere info her.

Aarhus
I Aarhus står de frivillige klar med potte, muld og frø. Her får du muligheden for at plante et træ, og dermed give et lille bidrag til en stabilisering af klimaforandringerne. Vi skal jver især gøre hvad vi kan, men det er desværre ikke nok, hvis vores nuværende regering ikke vil følge trop. Derfor får du også muligheden for sende en opfordring til vores politikere – vi sørger for at samle dem alle i en fin pakke. Arrangementet starter kl. 10, og du kan finde mere info her.

København
Også her står dagen på potter, muld og frø. På Kgs. Nytorv får du muligheden for at plante dit eget træ, som du kan tage med hjem til minde om det løfte du afgav den 10.10.2010. Dit løfte er ikke det eneste, der er afgivet. Regeringen har ligeledes lovet, at Danmark skal ud af den kulalder, som vi lige nu befinder os i. Du kan sende dit krav om, at de nu lever op til dette løfte – vi sørger for at samle dem alle i en fin pakke. Arrangementet starter kl. 11, og du kan finde mere info her.

Ventetiden kan du bl.a. bruge på denne video fra sidste års globale arrangement:

httpv://www.youtube.com/watch?v=noPcVKf24rk