I morges fik alle vi, der bekymrer os for miljøet en glædelig nyhed. Cairn annoncerede nemlig, at endnu en af selskabets risikable olieboringer ud for Grønland ikke er stødt på olie. Cairn har indtil videre foretaget fem boringer på to år, og det eneste det har resulteret i, er en massiv belastning af det grønlandske havmiljø samt et stort tab for Cairns aktionærer.

Selskabet har brugt flere hundrede millioner kroner på deres resultatløse og risikable boringer – og det er noget som børserne straffer hårdt. Aktiekursen er alene i løbet af i dag faldet med over 9 % og siden starten af juli har selskabet tabt over 1/5 af dets værdi.

Desværre er det ikke kun aktionærerne som taber på Cairns boringer. Selskabet er nu så desperat, at det i år vil foretage en ekstra boring ud for Grønland. Det er endnu en boring, som udleder flere af de skadelige og rødlistede kemikalier end alle de danske og norske olieboringer tilsammen. Og det er endnu en boring, som forøger risikoen for en olieulykke i det skrøbelige Arktis.

Jeg håber, at Cairns aktionærer snart vågner op og forstår, at vores klima ikke kan tåle, at man fortsætter med at brænde olie, kul og gas af. Det første skridt må være, at aktionærene stopper med at investere deres penge i et håbløst foretagende som Cairn, der i jagten på profit ser stort på klimaet og det arktiske miljø.