Brio træ-togbane, skandinavisk kvalitet i naturlige og uskadelige materialer. Så bliver det ikke finere. Troede jeg, indtil Forbrugerrådets medie Tænk, med deres grundige laboratorie-analyser og skillen-alting-ad kan afsløre at kongen af trælegetøj er helt med på kemivognen, og fylder deres legetøj med blandt andet flammehæmmere og tjærestoffer.
Kemikalierne kan skade evnen til at få børn (!) og kan være kræftfremkaldende.

Hvordan forholder Brio sig til dette ?
Brios' hjemmeside holder man sig ikke tilbage med at fylde forbrugerne med tryghed: "Produkterne testes over længere tid i vores laboratorier".
Brios' informationschef, Jessica Nyström, udtaler at "Der skal ikke være skadelige stoffer i legetøj, men vi har fuld tillid til, at lovgiverne regulerer det".
Imponerende at kunne udtale sig så meningsløst og selvmodsigende i bare én sætning. Skal der, eller skal der ikke være skadelige stoffer i Brios' legetøj ?

Fra man bliver opmærksom på et problem relateret til et bestemt kemisk stof, til der er gennemført forskning som påviser eksempelvis kræftfremkaldende egenskaber ved kemikaliet kan der gå meget lang tid.
Før der er lovgivning på plads, som regulerer brugen af dette kemikalie, kan der gå endnu længere tid.

I stedet for at tage børnenes sundhed alvorligt og vise sig som et ansvarligt firma, insisterer Brio på ynkeligste vis på deres ret til at bruge hormonforstyrrende og kræftfremkaldende kemikalier i deres legetøj.
Man skulle jo nødigt hæve sig over laveste fællesnævner, og så længe det ikke er forbudt !

Blandt computerproducenter har vi i de sidste 5 år set, hvordan nogle af verdens største spillere har ledt vejen for politikerne, og før lovgivningen krævede det udfaset brugen af en lang række skadelige stoffer fra deres apparater - og vundet markedsandele på det.
Det er en trend, som fortsætter indenfor tøjbranchen, som inden længe formentlig vil begynde en omfattende omstilling af deres produktion til at være baseret på Ren Teknologi.

Sådanne ændringer kræver at man er omstillingsparat og fremadskuende, men på det område er toget tilsyneladende kørt for Brio.

Opdatering: Har flere gange forsøgt at lægge en henvisning til denne blog på Brios' Facebook, men de fjerner den efter få minutter.
Jeg anbefaler alle at gå ind på Brios' Facebook, og spørge hvorfor man skulle give Brio-legetøj i julegave, og samtidig forgifte sin familie ? Eller hvad man nu har lyst til at spørge dem om...