På et skib kan der nogen gange være lidt kedelige opgaver. I morges fx da brusekabinerne skulle have en tur med børsten. Og så er der de opgaver, der gør, at jeg elsker mit job. Nu skal jeg fortælle dig om én af dem.

Vi har været på besøg på Pribilof-øerene midt i Beringshavet, hvor vi mødtes med de lokale aleuter. George Pletnikoff, der er opvokset på øerne og nu arbejder for Greenpeace, fortalte om en høj klippe henne ad kysten, hvor tusindvis af fugle holder til. ”Når man kommer helt tæt på, er det som at træde ind i en katedral. Det er fantastisk,” fortalte George.

Vi vil selvfølge gerne vise dig billeder af det fantastiske dyreliv, men denne gang besluttede vi os for, at give den en ekstra dimension. Måske vi kunne bringe dig bare lidt tættere på dette fantastiske økosystem.

Jeg fik fat på noget grej, der kan optage lyd, og så hoppede jeg i en af Esperanzas gummibåde sammen med vores fotograf, Jiri Rezac, og tog af sted. Det var vildt, og vi kunne ikke få nok!

På udkig efter fugle i gummibåd med kamera og mikrofon i hånden. Foto: Jiri Rezac / Greenpeace

 

Den næste dag fik vi kontakt til Dave Thomas, en feltarbejder fra National Marine Fisheries Service, der er udstationeret på øen. Tomas og hans kollega tog os med ud til nogle kolonier for nordlige pælssæler. Han kunne bl.a. andet fortælle os om de forskellige lyde, man kan høre fra sælerne. Kolonien var tæt pakket, men virkeligheden er, at der bliver færre af sælerne på grund af dalende fiskebestande.

Vi er på dette sted i Beringshavet for at studere to af verdens største undervandskløfter. Med miniubåde vil vi gøre os og resten af verden lidt klogere på dette lidet kendte hav, der dagligt bliver tømt mere og mere for fisk af den store trawlfiskeindustri. Forhåbentlig vil ekstra kendskab til dette sted styrke beskyttelsen af det unikke økosystem, som man finder i undervandskløfterne, og som så mange dyr og mennesker er afhængige af.

Her er så resultatet. Læn dig tilbage, skru op for lyden, sæt klippet på fuld skærm og tryk afspil. God fornøjelse.