Efter kun en måneds kampagne for at få giften ud af vores tøj, har verdens største sportstøjsproducent, Nike, taget et kæmpeskridt. Faktisk har de taget, hvad der svarer til en maraton, i én hurtig spurt. Giganten har lovet en helt giftfri tøjproduktion i 2020.

Det følger efter en erklæring fra Puma for tre uger siden med samme løfte. Pumas og Nikes marathonspurt kommer efter at Greenpeace-rapport "Dirty Laundry" sidste måned dokumenterede alvorlig forurening fra en stor tøjfabrik i Kina. Blandt fabrikkens kunder er firmaer som Nike, Adidas, Puma og H&M.

Det er af afgørende betydning, når to af branchens helt store spillere annoncerer, at de ikke vil medvirke til miljøødelæggelse men tværtimod vil være drivkraft i afslutningen af en kedelig epoke i menneskets udvikling. Tak til alle jer, der har støttet kampagnen.

Men kampen er ikke slut endnu. Vi fortsætter med at lægge pres på de andre store tøjgiganter.Et gammelt kinesisk ordsprog siger, at kun døde fisk følger strømmen. Det er tid til, at Adidas, H&M og alle andre med indflydelse kommer på banen med initiativer, der som minimum følger eksemplerne fra Nike og Puma. Lad os gå imod strømmen, komme ud af den gamle epoke, og få liv i floderne igen !