Klokken er 22:30. Jeg er lige kommet ned fra en time i udkigstårnet på Arctic Sunrise, hvor jeg håbefuldt har spejdet efter hvaler og isbjørne. Jeg truede folkene, der er på vagt, med, at jeg ikke ville gå i seng, før jeg fik øje på nogle, til hvilket svaret lød: ”Ha! So you're not going to sleep tonight?” Jeg er dog stadig optimistisk. I morgen ser jeg dem, siger jeg til dig. Bare vent.

Selvom klokken er halv elleve om aftenen, så er det lyst, som var klokken 12 middag. Det er godt nok også en sjov oplevelse. Jeg kunne jo sagtens, og var også ved det, komme til at sidde i flere timer, uden at opdage at klokken sneg sig langt over sengetid.

Jeg sidder nu i loungen og slapper af efter dagens arbejde. De fleste er gået i seng. Nogle er blevet ekstra trætte, fordi de har taget søsygepiller. Vi er sejlet fra Longyearbyen og er på vej op til iskanten. Det bliver helt fantastisk. Vi kommer til at se sæler, der soler sig på isflager, og isbjørne med unger. På vej derop kommer vi til at se store flokke af hvaler, der bryder vandoverfladen og sender deres blåst fem meter i vejret, hvorefter vi ser dem forsvinde tilbage ned i dybet med deres haler som det sidste, der lydløst forsvinder under vandet. Imens boltrer delfinerne sig naturligvis i skibets bovbølge. Det er i hvert fald historien, jeg har tænkt mig at fortælle alle, der ikke har været med ombord og derfor ikke kan modsige mig. 

Der er lige ankommet nye gæster, blandt andet to kvinder fra Pigespejdernes Verdensorganisation WAGGGS, Yvette fra Ghana og Miryam fra Peru. Derudover har vi fået selskab af Hu Haiquan fra Kina. Han har efter sigende solgt over 10.000.000 album. Han har givet en lille smagsprøve på sin musik, da vi i går holdt guitarfest her i loungen. De er alle godt i gang med photoshoots og med at blogge, tweete og som alle andre gøre rent på lokummerne. Jeg er faktisk den eneste, der slipper for toilettjansen og de andre daglige rengøringsopgaver, fordi jeg hjælper kokken.  

Jeg håber på at se, hvis ikke alt jeg lige remsede op, så bare noget af det, så jeg slipper for alt for mange løgnehistorier, men på den anden side er ”historier fra de syv verdenshave” vel sjældent helt sande. Jeg ved ikke om Polarhavet betegnes som et af verdenshavene, men det må da tælle for et eller andet.