Så er Greenpeaces Guide to Greener Electronics igen frisk på gaden, og endnu engang er det "vores" to nordiske virksomheder Nokia og Sony-Ericsson, der løber med første- og andenpladsen. Superflot.

I Greenpeace lægger vi vægt på, at har man evnerne har man også forpligtelsen. Sony-Ericsson er begyndt aktivt at arbejde på at få gennemført stramninger på kemikalieområdet i EU, og det giver vi point for i guiden. Ligeledes taler Nokias direktør nu åbent om, at de industrialiserede lande bør hæve målet for reduktion af CO2 fra 20% til 30% i 2020, og også det giver point.

Greenpeace-aktivister uden for Phillips hovedkontor i København, Danmark, tilbage i 2008.

For et par år siden fik europas største elektronikvirksomhed, Philips, Greenpeace på nakken. Der blev gennemført aktioner flere steder i verden, og der blev holdt en lang række møder med ledelsen i Philips. Idag har virksomheden lanceret verdens første TV helt fri for PVC-plastik og bromerede flammehæmmere, og vil ved udgangen af 2010 have fjernet disse stoffer fra samtlige deres produkter. Det er noget som batter, og gør det velfortjent at firmaet nu rangerer nummer tre på Greenpeaces Guide to Greener Electronics.

I  bunden af guiden finder vi blandt andet Microsoft og Toshiba. To firmaer, som først lovede guld og grønne skove, men som tilsyneladende glemte at planlægge hvordan de store ord skulle omsættes til målbare resultater. De har nu begge overskredet deres egen deadline for udfasningen af en række giftige kemikalier i apparaterne, og er røget helt ned i bunden af guiden. 
I en branche med så hård konkurrence skal man ikke gå langsomt, så bliver man bare overhalet.