I denne uge lancerer Greenpeace ”Act for Arctic” – en ny kampagne drevet af mennesker over hele kloden, der arbejder sammen om at nå et mål, som ingen enkeltperson eller organisation kan nå alene: En beskyttelse af Arktis, som kan sikre reel beskyttelse af klodens kølesystem, der spiller så vital en rolle for alt liv på planeten.
Vi opfordrer alle til at engagere sig på et ny niveau og inspirere indflydelsesrige personer i deres lokalsamfund til at bakke op om beskyttelsen af Arktis, for at gøre budskabet stærkere og mere mangfoldigt end nogensinde før.

Kampen for at beskytte Arktis – et miljø, der allerede i dag er alvorligt truet klimaforandringerne, og nu sættes yderligere under pres af olieboringer og destruktivt fiskeri – er en af de afgørende miljøkampe for i vor tid.

Isen i Arktis smelter, og det får vandstanden i havene til at stige og fører til forstyrrelser i vejret. Og når man brænder olien af, der hentes dybt nede i det Arktiske Ocean, vil det få isen til at smelte endnu hurtigere. Det har ikke kun konsekvenser for Arktis, men for hele kloden.

Opråbet for at beskytte Arktis kommer fra mennesker i alle verdens hjørner – fra Buenos Aires til Bangkok og fra Cape Town til Yellowknife. Mere end 5 millioner mennesker har allerede givet deres støtte til beskyttelsen af Arktis ved at underskrive erklæringen Save the Arctic. Og så sent som sidste år gik tæt ved 45.000 mennesker i 37 lande på gaden under Global Day of Action for at kræve beskyttelse af Arktis.

Den styrke og dedikation, som kendetegner denne bevægelse, har nu muligheden for at blive en politisk magtfaktor. Gennem Act for Arctic kan alle nu henvende sig til indflydelsesrige stemmer i vores lande og lokalsamfund – borgmestre, ministre, popstjerner, præster, erhvervsfolk og klimaforkæmpere – og bede dem om at underskrive og give deres opbakning til et dokument kaldet den Arktiske Deklaration, en erklæring for beskyttelse af Arktis.

Ved at starte en global debat på alle samfundsniveauer kan vi sikre, at denne erklæring finder vej til de beslutningstagere, der har magten til at realisere beskyttelsen af Arktis. Vi har allerede alle de værktøjer, der skal til for at beskytte Arktis. Det eneste, der mangler, er politisk vilje. Nu må vi tvinge samfundets ledende skikkelser til at tage del i kampen og bruge deres position til at lade budskabet blive hørt.

Greenpeace vil fortsætte med at bekæmpe olieboringer i det isfyldte Arktiske Ocean og konfrontere olieselskaber, hvor end de bringer mennesker og miljø i fare. Og vi vil fortsætte med at arbejde hårdt i magtens korridorer, for at få politikere og virksomheder til at udfase fossile brændstoffer og i stedet bygge en fremtid baseret på sikker og vedvarende energi til alle.
Men vi kan ikke vinde denne kamp alene. Vi har brug for hjælp fra det globale civilsamfund, og vi har brug for hjælp fra dig. Støt Act for Arctic og gå i gang med at henvende dig til indflydelsesrige personer, du kender. Du kan også skrive til folk, du ikke kender personligt, og bede dem om tage del i kampen og offentligt anerkende, at Arktis er vores fælles arv, som må vi må beskytte – for vores egen skyld, for vores børn og børnebørns, og for alt liv på planeten.

I dag har vi lanceret et nyt website med en række værktøjer, der er lette at bruge: Skabeloner til breve, informationsvideoer, oversigter over de vigtigste argumenter og meget andet, der kan hjælpe dig i gang med din egen kampagne for at beskytte Arktis. Du kan gøre det alene eller med dine venner, uanset om du har erfaring med kampagnearbejde eller ej. Act for Arctic er designet sådan, at alle har mulighed for at gøre en forskel!

Henvend dig med overbevisning og selvtillid til indflydelsesrige og respekterede personer i dit lokalsamfund eller netværk og skab forbindelser til andre, der ligesom dig har taget kampen op. Begynd allerede i dag. Lad os bevise, at vi kan redde Arktis, når vi alle står sammen.