Når det smukke, nye Greenpeace-skib Rainbow Warrior III på fredag den 14. okt. bliver indviet, så er det samtidig starten på en ny æra for miljøkampen til søs.

Vi er utrolig stolte af at kunne præsentere verdens første skib, der er bygget og indrettet målrettet for så grønt og effektivt som muligt at blive brugt i kampen for et bedre miljø. Og jeg er særdeles stolt af at have fået lov at være med fra starten!

På fredag er jeg med i Berne-Matzen i Tyskland for at skåle og juble over det grønne vidunder, når hun begiver sig ud i verden. Hvis du også har lyst til at følge med – så kan du følge begivenheden på videolink her på siden ligesom du også kan læse om skibet her.

Rainbow Warrior III bliver søsat netop i år, hvor Greenpeace fylder 40 år. Og vi har med vores nye skib givet os selv og vores medlemmer den allerbedste fødselsdagsgave, vi kunne ønske os. Et af Greenpeace store indsatsområder er at bevidne og dokumentere miljøforbrydelser, og eftersom mange af dem foregår på havet, så er vores skibe særdeles nødvendige.

De to tidligere Rainbow Warrior-skibe har været med på mange succesfulde missioner; i arbejdet med at stoppe dumpning af kemikalier i havet, med at bremse atomtransporter, i at forhindre hvalfangst og ved at gøre opmærksom på farerne ved olieboringer.  Med vores nye og topmoderne og grønne skib, vil vi kunne gøre miljøkampen endnu bedre.

For Rainbow Warrior III er virkelig et skønt skib! Vi er pivstolte af det, og vil rigtig gerne dele det med dig. Derfor vil vi ugen igennem fortælle om stort og småt fra skibet. Du kan starte med at møde hende her.