Tidligt torsdag morgen tager jeg med toget til Bremen for at overvære dåben af Rainbow Warrior III på fredag. Grunden til, at jeg er så heldig at kunne være til stede ved ceremonien er, at jeg er en ud af syv unge fra rundt om i verden, der sammen udgør ”New Hands On Deck.”

Ud over Danmark, så kommer vi fra Amerika, Canada, Sydafrika, Fiji-øerne, Kina og Argentina. Vi repræsenterer en ny generation af aktivister, der vil føre miljøkampen videre ind i den nye æra med vores nye skib Rainbow Warrior III.

I 40 år har Greenpeaceaktivister verden over kastet sig frygtløst under tønder med kemikalier, for at stoppe dem i at blive dumpet i havet. Eller de har trodset iskolde vandkanoner for at klatre op på boreplatforme og stoppe vanvittige boringer efter olie.

Vi syv unge i ”New Hands On Deck” står på skuldrene af de mange, der i 40 år har kæmpet for en bedre verden med et grønnere og mere bæredygtigt miljø. Og på samme måde sejler Rainbow Warrior III i slipstrømmen af de mange sejre, som de to tidligere regnbue-skibe har haft.

Som den nye generation af miljøforkæmpere vil vi sætte af på vores jomfrurejse – mod nye sejre og mod nye kampe – på fredag. Følg med os, når vi døber vores nye skib. Og mød mig og de øvrige seks nye hænder på vores facebook-side. 

Der kan du blandt andet læse om hver af os, hvorfor vi er aktivister i Greenpeace og hvem vi er.

Jeg er Helene – og her er min præsentationsvideo: