Sidste sommer rystede den koreanske regering det internationale samfund, da den på det årlige møde i den internationale hvalfangstorganisation, IWC, annoncerede, at de ville starte videnskabelig hvalfangst.

Polemikken, som den besked skabte, fik regeringen til at genoverveje. De vil forhøre sig ved diverse modstandere af projektet for at finde en afgørelse. Det er dog et faktum, at der allerede er hundredvis af vågehvaler, der bliver dræbt hvert år, og at der skal gøres noget for, at Korea ikke går i Japans foragtelige fodspor.

 
Forhandlingerne i Korea er stadig i gang, og det er tydeligt, at den koreanske regering stadig overvejer den videnskabelige hvalfangst. Da min kollega i Korea mødtes med regeringens forhandlere sagde en af dem; ”Måske går vi over til videnskabelig hvalfangst, måske gør vi ikke. Vi lytter til dig, før vi træffer den endelige beslutning!”  De sagde også, at hvis der er alternativer til at dræbe hvalerne, men stadig bringe forskningen op på verdensplan, vil de overveje ikke at lovliggøre videnskabelig hvalfangst. Så der er stadig håb.

Der er naturligvis mange muligheder for at forske i hvaler uden at dræbe dem. Men mulighederne for at sælge dem videre bagefter, er jo så også markant mindre. Selvom det er svært at få et helt præcist antal af hvalerne menes det, at bestanden af vågehval, der er klassificeret som beskyttet, falder med 5- til 7 % om året.

Vi har startet en underskriftsindsamling rettet mod den koreanske regering i håbet om, at de træffer den rigtige beslutning. Du kan skrive under her.