Hver femte bil, der sælges i Europa, er en Volkswagen. Globalt består over 10 procent af bilparken af ”folkevogne” - og Volkswagen har en ambition om i 2018 at være verdens største bilproducent.

Volkswagen har vist, at de kan lave super brændstofeffektive prototype biler. Til trods for at Volkswagen hævder, at det ønsker at være verdens mest miljøvenlige bilproducent, er langt størsteparten af disse prototyper imidlertid aldrig blevet sat i masseproduktion.

Af disse årsager er Volkswagen den bilproducent i Europa, som har det suverænt største fodaftryk på klimaet.  Og til trods for ”grøn retorik” har Volkswagen brugt sin position – også via sin helt centrale placering i ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) – til at blokere for vedtagelse af helt afgørende europæisk miljølovgivning.  

Volkswagen modsætter sig, at EU nu hæver sit nuværende reduktionsmål  for udledning af drivhusgasser i 2020 fra 20 til 30%, idet de hævder, at dette vil føre til af-industrialisering af Europa!

Volkswagen var også en af de drivende kræfter i den lobbyindsats, der forsøgte, at forhindre at EU i 2009 vedtog at fastsætte kravet til udledning af CO2 fra nye biler til 135g CO2 per km i 2015 og 95g i 2020. Detaljerne for hvordan 2020 kravet skal opnås skal snart revurderes.  

En ny Greenpeace-rapport viser, at Volkswagen har muligheden og størrelsen til at gøre en forskel. Det har et medansvar for at hjælpe Europa på en mere klimaansvarlig kurs.  Det kan Volkswagen gøre ved nu offentligt at støtte kravet om at EU hæver sit reduktionsmål for 2020 til 30% og ved at støtte, at det gennemsnitlige  CO2 udslip fra nye biler i 2020 bliver 80g CO2 per km og 60g i 2025.

Men det kræver nok en del ”overtalelse” – tilslut dig vores oprørsbevægelse og få dine venner til at gøre det samme.