Den svenske avis Expressen har netop rapporteret live ude foran det svenske parlament Rigsringskasliet. Den svenske miljøminister Lena Ek har indkaldt energiselskaberne Vattenfall og E.oN til krisemøde. Dagsorden: sikkerheden på deres atomkraftværker.

Efter jeg er blevet løsladt fra vores aktion mod to svenske atomkraftværker, har jeg fået en chance for at samle op på, hvordan folk især i Sverige har reageret på aktionen. Først of fremmeste er jeg enormt forbavset over, at der stadig er aktivister på atomkraftværket Forsmark. Dér har der været aktivister i over 36 timer.

Derudover må jeg også indrømme, at konsekvenserne og reaktionen har været over al forventning. Lad mig lige ridse et par af dem op.

Efter krisemødet afholder den svenske statsminister Frederik Reinfelt og miljøminister Lena Ek pressemøde. Det skal blive interessant at høre dem berettet fra mødet.

Et oppositionsmedlem, socialdemokraten Hans Hoff, har desuden krævet Lena Eks afgang som miljøminister, da hun er den øverste ansvarlige for sikkerheden på de svenske atomkraftværker.

Sidst men ikke mindst snakker journalister nu om, at der vil rulle hoveder i toppen af både Vattenfall og E.oN efter vores aktion for alvor har udstillet sikkerheden. Generelt er medierne enormt interesseret i historien. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange interviews og debatter, som Greenpeace har stillet op til. Og der er flere på vej.

Efter min mening var det bedste interview nu alligevel fra aktivisten Rasmus, der var i direkte radiodebat med en repræsentant fra Vattenfall – og det er mens Rasmus, sammen en anden aktivist, forbliver uopdaget på Vattenfalls eget atomkraftværk.