Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Verdens største tøjkæde bøjer sig efter Greenpeace-pres

Pressemeddelelse - 29. november, 2012
Zara vil fjerne alle farlige kemikalier i tøjproduktionen efter Greenpeace-afsløring af giftige kemikalier i tøjet. Greenpeace opfordrer danske Bestseller til at følge trop

Kræftfremkaldende og hormonforstyrrende kemikalier skal nu væk fra Zaras tøjproduktion. Tøjkoncernens hovedselskab, Inditex, har overfor Greenpeace forpligtet sig til at udfase alle farlige kemikalier inden 2020.

Dermed følger Inditex, der blandt andet ejer tøjkæden Zara og har over 5600 butikker verden over, i fodsporene på H&M og Marks & Spencer, der allerede er påbegyndt udfasningen af giftige kemikalier i tøjproduktionen.

"Det er tydeligt, at alvoren ved kemisk forurening af kloden har fået et gennembrud. Der er sket et kvantespring i opfattelsen af, hvordan man som global spiller kan opføre sig. Tiden, hvor man som brand kunne outsource både produktion og ansvar til billige producenter i Asien, er slut,” siger kemimedarbejder i Greenpeace, Erik Albertsen.


 

Aftalen kommer i forlængelse af en Greenpeace-rapport i sidste uge, der afslørede farlige kemikalier i tøj fra nogen af verdens største tøjkæder. Her i blandt Zara, Benetton, Armani, Diesel – og ikke mindst mærkerne Jack&Jones, Vero Moda og Only, der produceres af den danske Bestseller-koncern. I kølvandet på rapporten afholdt Greenpeace en række aktioner mod Zara i over 80 byer rundt om i verden.

Nu har Zara så bøjet sig for Greenpeace-presset, og forpligtet sig til at gøre tøjet kemikaliefrit – til gavn for mennesker og miljø.
Men kampen mod giftige kemikalier er ikke slut. Nu bør den danske koncern, Bestseller, også sikre kemikaliefrie produkter til forbrugerne, mener Greenpeace.

”Hos Bestseller er strategien tilsyneladende at stikke hovedet i jorden. Det bliver spændende at se, hvor længe den strategi holder. Greenpeace forventer, at Bestseller-koncernen viser samme ansvarlighed overfor forbrugerne og miljøet som Inditex, og forpligter sig til at standse brugen af alle farlige kemikalier i forbindelse med produktion af deres tøj,” siger Erik Albertsen, Greenpeace.

Læs mere på www.greenpeace.dk/detox

Kontakt

Erik Albertsen, kemimedarbejder, Greenpeace. Tlf. 2612 1160

Kristian Jessen, kommunikationsansvarlig, Greenpeace. Tlf. 2076 2385