Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Procter & Gamble lover stop for rydning af regnskoven

Pressemeddelelse - 9. april, 2014
Den amerikanske dagligvaregigant Procter & Gamble forpligter sig til at standse al indkøb af palmeolie, der medvirker til at rydde regnskoven. Det sker efter global kampagne fra Greenpeace.


Procter & Gamble, der står bag produkter som Head & Shoulders, Hugo Boss og Pampers forpligter sig til at sikre fuld gennemsigtighed ned gennem hele kæden af underleverandører i 2015 og sikre, at ingen af koncernens indkøb af palmeolie stammer fra produktion, der har ryddet regnskov eller tørverarealer i 2020. En undersøgelse foretaget af Greenpeace viste i februar, at et antal af Procter & Gambles underleverandører er skyldige i store ødelæggelser i Indonesiens regnskov i jagten på at producere store mængder billig palmeolie. Palmeolien bruges i alt fra chokolade til barberskum og kravet om at stoppe afskovning i deres jagt på palmeolie.

”Denne forpligtelse er et vigtigt skridt mod større ansvarlighed i virksomheders håndtering af deres underleverandører og mod et stop for afskovningen af verdens regnskove. Men vi er ikke i mål endnu. Procter & Gamble tillader deres underleverandører at rydde skovområder i 6 år endnu. Det bidrager til at øge den globale opvarmning og til yderligere tab af biodiversitet” siger Birgitte Lesanner, kampagnechef hos Greenpeace.

Beslutningen kommer efter to måneders global kampagne, hvor Greenpeace har sat fokus på Procter & Gambles køb af palmeolie fra plantager, der er direkte ansvarlig for rydning af regnskov. 400.000 mennesker har skrevet til selskabet og krævet ansvarlige indkøb.  Palmeolie er den største enkeltårsag til den massive regnskovsfældning i Indonesien, der giver enorme udledninger af drivhusgasser til atmosfæren, er skyld den lange række af skovbrande, der har ærgrer lande, og som truer habitater for blandt andet tigre, orangutanger og elefanter.

Udover Procter & Gamble har Kellogs, L’Oreal, Orkla, Nestlé og Mars taget kritikken til efterretning og indført en regnskovsvenlig indkøbspolitik.

Kontakt
Birgitte Lesanner, kampagne- og kommunikationschef, Greenpeace i Danmark. Mobil: 23 95 12 14
Oliver de Mylius, kommunikationsmedarbejder, Greenpeace. Mobil: 3337 6399