Greenpeace kiittää Helsingin kaupunginhallituksen päätöstä selvittää Fennovoimasta irtautumista

Lehdistötiedote - joulukuu 19, 2017
Greenpeace pitää Helsingin kaupunginhallituksen esitystä selvittää Fennovoima-hankkeesta irtautumista tervetulleena. Ympäristölle haitallisen, ja taloudellisilta vaikutuksiltaan arvaamattoman hankkeen uudelleenarviointi on Greenpeacen mukaan vastuullista kuntapolitiikkaa.

Myös Suomen muissa hankkeeseen sitoutuneissa kunnissa tulisi harkita siitä irrottautumista.

"Hienoa, että Helsingissä vihdoin ollaan lähtemässä tästä farssista. Toivottavasti myös muissa Fennovoimassa mukana olevissa kunnissa tehdään samanlainen selvitys. Molemmilla kaupungeilla on mahdollisuus säästää kymmeniä miljoonia euroja lähtemällä hankkeesta nyt. Samalla on tärkeää, että nyt tehtävä selvitys on avoin kaikille, jotta myös Vantaan Energian omistajat, helsinkiläiset ja vantaalaiset, voimme arvioida tätä kriittisesti", kommentoi kampanjavastaava Olli Tiainen.

Vantaan Energian rahallinen panostus hankkeeseen on 90 miljoonaa euroa. Helsingin osuus olisi 36 miljoonaa ja Vantaan 54 miljoonaa. Laskennallisesti tämä tarkoittaa, että jokainen Vantaalainen sijoittaa 250€ ja Helsinkiläinen 60€ Fennovoimaan. Greenpeacen teettämän selvityksen mukaan Fennovoimaan osallistuminen saattaa pahimmillaan kaataa kuntien talouksia.

“Jatkossa kuntien kannattaa suunnata katseensa tulevaisuuteen ja energiamurrokseen joka on jo tapahtumassa, ja välttää Fennovoiman kaltaisia kilometrien päähän sirkukselta näyttäviä ongelmahankkeita”, Tiainen jatkaa. 

Lisätiedot: 

Kampanjavastaava Olli Tiainen, 040 164 8606

Tiedottaja Juuso Janhunen, 040 482 5541

Raportti Fennovoima-hankkeen vaikutuksista kuntien talouteen.