Greenpeace kerää tietonsa tilanteesta Japanin ydinvoimaloilla viranomaisilta ja tiedotusvälineiltä. Vahvistamme kaiken tiedon useammasta lähteestä sekä käytämme asiantuntijoita apuna analysoimaan uutistietoja.

Jos haluat seurata tilannetta nopeammin, tässä lista eniten käyttämistämme lähteistä:

Viralliset tiedotteet ja tilanneraportit löytyvät suoraan laitosoperaattori TEPCO:n, ydinturvallisuusviranomainen NISA:n, Japanin atomiteollisuuden foorumin JAIF:n, Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n ja Japanin hallituksen sivuilta. Lisäksi laitosoperaattori päivittää tunneittain kuvaa voimalaitoksesta.

Jos haluat jatkuvasti päivittyviä uutisia, niitä löytyy mm. BBC:n ja Reutersin tilannetta reaaliaikaisesti seuraavista blogeista.

Nopeimmin uudet uutiset löytyvät kuitenkin yleensä paikallisilta tiedotusvälineiltä, kuten Asahilta, Kyodolta, NHK Worldilta, Yomiurilta ja Jijiltä. Google Translate auttaa ymmärtämisessä (tai sitten ei).

Laajempaa näkökulmaa löytyy ainakin Guardianilta, Washington Postilta ja New York Timesilta.

Lisäksi tilannetta voi seurata Twitterissä erityisesti tageilla fukushima ja #nuclear, mutta tietoon kannattaa suhtautua varauksella. Tilanteen seuraamista on vaikeuttanut, että vanhat uutiset kiertävät pitkään "uusina".

Jos haluat lahjoittaa rahaa suoraan ihmisten auttamiseksi Japanissa, suosittelemme Punaisen Ristin katastrofirahastoa.