Myrkyllinen häpeä - tekstiiliteollisuus Kiinassa saastuttaa miljoonien ihmisten juomaveden.

Aplodit Pumalle! Maailman kolmanneksi suurin urheiluvaatteiden tuottaja ilmoitti tänään julkisesti sitoutuvansa myrkyttömään tuotantoon eliminoimalla kaikki myrkkypäästöt tuotteidensa koko elinkaaressa vuoteen 2020 mennessä. Puman päätöksessä sitoudutaan useisiin Greenpeacen Dirty Laundry -raportissa esitettyihin vaatimuksiin ja tavoitteisiin tekstiiliteollisuuden puhdistamiseksi myrkyistä.

Yhtiö teki päätökseen vain kaksi viikkoa Greenpeacen Detox-myrkkykampanjan käynnistyttyä. Päätös osoittaa jälleen kerran muutoksen olevan mahdollinen, kun aktivistit ja kuluttajat yhteistyössä vaativat teollisuutta kantamaan vastuunsa. Puma on lupautunut julkaisemaan yksityiskohtaisen suunnitelman tavoitteen toteuttamisesta seuraavan kahden kuukauden aikana.

Ensimmäinen erävoitto Detox-kilpailussa kuuluu Pumalle. Yhtiön päätös on selvä viesti kanssakilpailijoille: vaarallisten kemikaalien vapauttaminen ympäristöön ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää.

Kilpailu jatkuu

Sekä Nike että Adidas ovat vastanneet kampanjamme Dirty Laundry -raporttiin. Yhtiöt uhkaavat silti jäädä jälkeen Detox-kamppailussa, koska kumpikaan brändeistä ei ole toistaiseksi onnistunut seisomaan sanojensa takana sitoutumalla myrkyttömään tuotantoon.

Yhtiöillä on kuitenkin vielä mahdollisuus kiriä Puman rinnalle eliminoimalla vaaralliset kemikaalipäästöt tuotantoketjuissaan.

Haasta Nike ja Adidas myrkyttömään maailmanmestaruuteen!