Mertensuojelu

Maa on sininen planeetta. Greenpeacen työn tavoitteena on terve ja puhdas meriluonto, ekologisesti kestävä ja sosiaalisesti vastuullinen merten ja niiden luonnonvarojen käyttö sekä maailmanlaajuinen mertensuojelualueiden verkosto.

Tavoitteen saavuttamiseksi Greenpeace vaatii maailman hallituksilta kokonaisvaltaista ja merten ekosysteemeihin pohjautuvaa lähestymistapaa merten hallintaan.

Meriä on liian kauan pidetty rajattomina ja pohjattomina luonnonvarojen lähteinä. Teknologian nopea kehittyminen on johtanut siihen, että meriä ja niiden luonnonvaroja hyödyntämään tarkoitettujen alusten ja välineistön kapasiteetti ylittää luonnon kestokyvyn. Lyhytnäköinen merten hyväksikäyttö on vahingollista ihmisille itselleen, sillä olemme riippuvaisia terveistä, hyvin toimivista meriekosysteemeistä.

Uusimmat päivitykset

 

Venäläistä rulettia - sijoittajien riskit Venäjän öljynporauksessa

Julkaisu | joulukuu 16, 2013 at 14:08

Arktiksen merijään sulaessa venäläinen öljyteollisuus siirtyy Pohjoiselle jäämerelle poraamaan öljyä. Kansainväliset öljy-yhtiöt pyrkivät hyödyntämään Venäjän öljyvaroja sopimalla yhteistyösopimuksia venäläisen öljyteollisuuden kanssa.

Meilaa Shellille

Pelasta Arktis

Arktinen vappunaamari

Julkaisu | huhtikuu 28, 2012 at 18:44

Vappusää meillä Suomessa on toivottavasti kaikkea muuta kuin arktinen. Annetaan jääkarhujen pitää Arktis! Valitettavasti Shellin laivasto kerää parhaillaan voimia poratakseen öljyä Venäjän Arktikselta yhteistyössä maailman likaisimman öljy-yhtiön...

Euroopan ryöstökalastus

Julkaisu | lokakuu 3, 2011 at 16:12

Neljän vuosikymmentä EU:n kalastuspolitiikkaa, ja useimmat kalakannat ovat liikakalastettuja ja monet meriekosysteemit pahoin vaurioituneita tai tuhoutuneita. Laivastot pyydystävät enemmän kalaa valtameristä kuin ne voivat tuottaa luonnollisesti.

Tuen suunnitelmaa!

Suojellaan 40% meristä!

Miten Afrikka ruokkii Eurooppaa

Julkaisu | syyskuu 30, 2010 at 11:00

Euroopan kalastusalukset pystyvät kalastamaan kahdesta kolmeen kertaan kestävän määrän kalaa. Ylikapasiteetti on johtanut Euroopan kalastuselinkeinon nykyiseen ahdinkoon.

Tuen suunnitelmaa!

Suojellaan 40% meristä!

EU energy [R]evolution -raportti

Julkaisu | joulukuu 4, 2008 at 1:00

Greenpeacen tilaama raportti siitä miten Eurooppa voi merkittävästi vähentää päästöjään samalla vahvistaen talouttaan.

Energy (R)evolution - Leaflet

Julkaisu | joulukuu 4, 2008 at 1:00

Our leaflet "Energy Revolution: a sustainable pathway to a clean energy future for Europe" summarises how Europe can phase out nuclear power and cut carbon dioxide emissions by 30 per cent by 2020 to avoid catastrophic climate change.

United Plantations- RSPO- raportin tiivistelmä suomeksi

Julkaisu | marraskuu 11, 2008 at 1:00

Onko sertifioitu palmuöljy vastaus palmuöljyn käytön ongelmiin? Tapausesimerkkinä ensimmäinen sertifioitu palmuöljylaivaus Eurooppaan. 11.11.2008.

United Plantations certified despite gross violations of RSPO Standards - raportti...

Julkaisu | marraskuu 11, 2008 at 1:00

United Plantations on tuottanut ensimmäisen RSPO-sertifioidun palmuöljyerän. Greenpeacen raportti 11.11.2008 paljastaa yhtiön väärinkäytökset.

Avoin kirje kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkariselle: Uusiutuva energia ja...

Julkaisu | lokakuu 7, 2008 at 1:00

Greenpeacen avoin kirje kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkariselle koskien EU:n energiaministerikokousta 10.10.

Greenpeacen kalan ja äyriäisten punainen lista

Julkaisu | huhtikuu 1, 2008 at 1:00

PÄIVITETTY 9.4. 2008! Huhtikuussa 2008 koostettu lista Pohjoismaissa yleisimmin myynnissä olevista kala- ja äyriäislajeista, joiden kannat ovat uhanalaisia tai joita pyydetään meriluontoa tuhoavalla tavalla.

1 - 10 23 tulokset.

Aiheet