Metsien suojelu

Greenpeace työskentelee ekologisesti kestävän ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen metsien käytön ja suojelun puolesta kaikkialla maailmassa.

Metsät ovat merien ohella maapallon tärkein ekosysteemi. Niissä elää suurin osa maailman lajien monimuotoisuudesta. Metsien hävittäminen ja tehokäyttö on maailmanlaajuinen ympäristöongelma. Tropiikissa ja paikoin pohjoisella pallonpuoliskollakin metsien hävittämiseen liittyy myös ihmisoikeusloukkauksia.

Maailman metsiä uhkaavat paitsi paperiteollisuuden tarpeisiin tehtävät luontoa köyhdyttävät hakkuut, myös metsien raivaus soija- ja öljypalmupelloiksi tai karjan laidunmaaksi. Kasvava uhka on palmuöljyn tuotanto biopolttoaineisiin. Suomalaisen Neste Oilin aiheuttaman valtavan palmuöljyn lisäkysynnän takia Indonesiassa ja Malesiassa tuhotaan sademetsää ja hävitetään sukupuuttoon uhanalaisen orangin elinalueita.

Suomessa metsien suojelussa on puutteita koko maassa. Suojelua tarvitaan lisää etenkin Etelä-Suomessa, jossa metsiä on suojeltu vain muutama sadasosa ja suojelualueet ovat liian pieniä ja pirstoutuneita. Metsien tehokäytön takia metsiemme rakenne on yksipuolistunut ja metsätalous on suurin yksittäinen lajien uhanalaisuuden syy Suomessa.

Uusimmat päivitykset

 

I Love Arctic

Kuvagalleria | maaliskuu 5, 2013

Palmuöljydiesel on virheinvestointi

Kuva | lokakuu 25, 2011 at 9:20

Aktivistit vaativat Neste Oilia muuttamaan toimintatapojaan ja -periaatteitaan ja lopettamaan metsän tuhoamisen Kaakkois-Aasiassa.

Meilaa Nesteelle

Avaudu Neste Oilille

Metsään meni, Neste Oil

Kuva | lokakuu 25, 2011 at 9:14

Sulkemalla sisäänpääsyn Neste Oilin pääkonttorille aktivistit vaativat yhtiötä muuttamaan toimintatapojaan ja -periaatteitaan ja lopettamaan metsän tuhoamisen Kaakkois-Aasiassa

Meilaa Nesteelle

Avaudu Neste Oilille

Aktivistit sulkivat Neste Oilin pääkonttorin

Kuva | lokakuu 25, 2011 at 7:57

Greenpeacen aktivistit ovat sulkeneet sisäänpääsyn Neste Oilin pääkonttorille Espoossa 25/10/2011. Aktivistit haluavat pysäyttää Neste Oilin ajattelemaan virheinvestointiaan palmuöljydieseliin.

Meilaa Nesteelle

Avaudu Neste Oilille

Virheinvestointi-banderolli Neste Oilin pääkonttorilla

Kuva | lokakuu 25, 2011 at 7:50

Greenpeacen valtava banderolli Neste Oilin pääkonttorin katolla viestii, että sijoitus palmuöljydieseliin oli virheinvestointi.

Meilaa Nesteelle

Avaudu Neste Oilille

Vesa Vierikko soittaa Neste Oilille

Kuva | lokakuu 24, 2011 at 8:30

Vierikko pyytää Neste Oilin työntekijöiden apua, jotta yhtiö luopuu palmuöljystä ja muista raaka-aineista joiden tuotanto vaarantaa satoja tuhansia hehtaareja sademetsää.

Meilaa Nesteelle

Avaudu Neste Oilille

Indonesian "Pelastakaa tiikerit" -kiertue starttasi prätkillä

Kuva | syyskuu 22, 2011 at 13:37

Greenpeacen aktivistit tiikeripuvuissaan ja keltamustaraidallisilla moottoripyörillään valmistautuvat kiertueelle Indonesiassa. "Save the tigers" -kiertueella todistetaan Indonesian sademetsien todellista tuhoa. Kampanja startattiin Jakartassa,...

Kuollut Sumatran tiikeri

Kuva | elokuu 1, 2011 at 15:58

Metsänvartijat kantavat kuollutta Sumatran tiikeriä, joka löytyi ansasta APP:n akaasiaplantaasilta. Uhanalaisen Sumatran tiikerin elinalueita tuhotaan, jonka takia se joutuu siirtymään alueille joissa se kohtaa ihmisiä ja ansoja. Luonnossa elää...

Metsätuho-Barbie ja Sumatran tiikerit

Kuva | kesäkuu 8, 2011 at 22:40

Barbieta valmistava leluyhtiö Mattel käyttää lelupakkauksiin Indonesian metsistä peräisin olevaa sademetsäpuuta. Kampanjan tavoitteena on saada Mattel lopettamaan ostot pahamaineiselta sellu- ja paperiyhtiö APP:ltä.

Oranki toivottaa tervetulleeksi Neste Oilin yhtiökokoukseen

Kuva | huhtikuu 14, 2011 at 12:26

Greenpeacen muistuttaa osakkaita Neste Oilin yhtiökokouspäivänä, että palmuöljyn kasvava käyttö tuhoaa sademetsiä. Kuva messukeskukselta 13.4.2011

1 - 10 360 tulokset.