Suomessa, huipputeknologian ja edistyksen maassa, monet poliitikot takertuvat edelleen menneisyyden energiaratkaisuihin, vastustavat tarvittavia päästövähennyksiä ja pitävät energiatehokkuuden parantamista ja uusiutuvia lähinnä puuhasteluna.

Aika tyhmää.

Siksi monille suomalaisille poliitikoille (ja tottakai muillekin) voi suositella Age of Stupid -draamadokumenttianimaatiota (kyllä, draamadokumenttianimaatio). Elokuva kertoo ajasta vuonna 2055 ja siitä mitä maapallollemme tapahtui, kun oman aikamme poliitikot sulkivat silmänsä tulevaisuudelta ja kaivautuivat syvälle saavutettujen etujen poteroihin.

Elokuvaa on kritisoitu (ja kiitelty) masentavaksi. Tosiasia kuitenkin on, että välillä ihmisiä täytyy ravistella horroksesta.

Elokuvan ensi-ilta Suomessa on 22.9. Helsingissä (elokuvateatteri Maxim, näillä näkymin klo 18.30 MUUTOS: Klo 20.30). Merkatkaahan kalentereihinne! Näytöksiä järjestetään samanaikaisesti 45 maassa ja tarkoituksena on päästä Guinnessin ennätysten kirjaan maailman laajimpana samanaikaisena elokuvaensi-iltana. Muualle maahan on myös tarkoitus järjestää näytöksiä.

Virpi

PS. Pyrimme järjestämään elokuvan nähneille jälkihoitoa positiivisemman ilmastoviestin muodossa. Vielä on aikaa ravistella päättäjiä...