Greenpeace kohtasi eilen Gazpromin öljytankkerin Rotterdamin satamassa Alankomaissa. Tankkeri kuljetti maailman ensimmäistä jäätyvällä merellä porattua arktista öljyä myytäväksi Eurooppaan.

80 aktivistia ja Rainbow Warrior ja Esperanza -aluksemme olivat paikalla varmistamassa, etteivät öljy-yhtiöt voi vaarantaa maailman ilmastoa ja arktista luontoa kenenkään huomaamatta.

Mukana oli seitsemän Arctic30-ryhmän aktivistia, jotka pidätettiin Venäjällä viime syksynä. Heillä oli selvä viesti: meitä ei voi pelotella hiljaisiksi. Niin kauan kuin Arktis on vaarassa, me teemme töitä sen suojelemiseksi. 

 

Sini Saarela ja Phil Ball ennen eilistä arktisen öljynporauksen vastaista mielenosoitusta. Molemmat olivat viime syksynä kaksi kuukautta pidätettyinä osoitettuaan mieltä arktista öljynporausta vastaan Gazpromin öljylautalla.

Ilmastonmuutoksen jäljet näkyvät Arktiksella voimakkaina jo nyt. Voimme katkaista vaarallisen riippuvuutemme fossiilisesta energiasta energiavallankumouksen avulla ja suojella Arktiksen riskialttiilta öljynporaukselta.

Ensimmäisiä aloitteita on jo tehty: Suomen Arktisen strategian tavoitteena on perustaa suojelualue Pohjoiselle jäämerelle. Euroopan parlamentti asettui maaliskuussa tukemaan tavoitetta. Alankomaiden parlamentti tavoittelee öljykuljetusten kieltoa arktisilla merillä.
Arktiksella on toivoa, sillä meitä Arktiksen puolustajia on yli viisi miljoonaa puolustajaa ympäri maailman. Meidän tehtävämme on varmistaa, että arktiset meret todella suojellaan tehokkaasti.

Liike on käynnissä eikä sitä voi pysäyttää – oletko sinä jo mukana?

Julkaisu käyttäjältä Greenpeace Suomi.