Maailman ensimmäinen erä Arktiksella porattua öljyä on saapunut Prirazlomnajan öljynporauslautalta myytäväksi Euroopassa. 

Jos öljy-yhtiöt saavat päättää, tämä ei ole viimeinen erä. Ne haluavat nopeasti sulavan arktisen jään alta lisää öljyä – piittaamatta riskeistä ja kaihtamatta keinoja. Venäläiset öljy-yhtiöt saavat nykyisin jopa perustaa omat aseelliset joukot suojelemaan omaisuuttaan.

 

Viime syksynä rauhanomainen mielenosoitus Gazpromin arktista öljynporausta vastaan vei 28 aktivistia ja 2 journalistia kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Miljoonien ihmisten tuki Arctic30-ryhmälle kaikkialta maailmasta johti lopulta siihen, että ryhmä armahdettiin absurdeista merirosvous- ja huliganismisyytöksistä.

30. huhtikuuta 2014

Venäjän rannikkovartioston vene lähestymässä Greenpeacen aktivisteja syyskuun 2013 rauhanomaisen mielenosoituksen aikana Prirazlomnayan öljylautalla. © Denis Sinyakov / Greenpeace

 

Arktiksen tuhoajat yrittivät pysäyttää meidät, mutta epäonnistuivat. Kansainvälinen liike Arktiksen puolesta on vahvempi kuin koskaan. Me pysäytämme Arktiksen tuhoajat.
Maailma ei tarvitse arktista öljyä, jonka polttaminen sekoittaa ilmaston. Tarvitsemme energiavallankumouksen, jossa korvaamme fossiilisen energian nopeasti uusiutuvalla.

Arktinen luonto ei tarvitse öljyvahinkoa, jonka korjaamiseen ei ole keinoja. Arktinen luonto tarvitsee suojelua, jotta se voisi sopeutua käynnissä olevaan nopeaan muutokseen. Me Arktiksen puolustajat ympäri maailman haluamme

  • lopettaa arktisen öljynporauksen
  • eroon fossiilisista polttoaineista energiavallankumouksen avulla
  • perustaa Arktikselle kansainvälisen suojelualueen ja
  • suojella arktiset kalakannat tuhoisalta teolliselta kalastukselta.

Liity Arktiksen puolustajiin allekirjoittamalla vetoomus!

Katso tästä, mitä muuta voit tehdä auttaaksesi arktista.