Ilmastonmuutoksen pahimpien vaikutusten osalta maailma on nopeasti saavuttamassa tilannetta, josta ei ole paluuta entiseen. Jos jatkamme samaa rataa, on vaikeaa, ellei mahdotonta, estää ilmastonmuutoksen katastrofaaliset vaikutukset. Hinta tulee olemaan suuri: miljardeja tuhlattuja euroja äärimmäisten sääilmiöiden aiheuttamien tuhojen korjaamiseen, lukemattomia kärsiviä ihmisiä ja kymmeniä miljoonia kuolonuhreja. Eikä kyse ole epämääräisistä tulevista sukupolvista vaan seuraavista vuosikymmenistä.

Elektrownia Patnów hiilivoimala

Elektrownia Patnów hiilivoimala. Maailmassa poltetaan liikaa hiiltä, öljyä ja kaasua. Sen vuoksi olemme pian siinä pisteessä, ettemme voi enää estää ilmastonmuutoksen etenemistä.

Suurimmat epäpuhtaat energiateollisuuden laajennukset vuoteen 2020 mennessä

Suurimmat epäpuhtaat energiateollisuuden laajennukset vuoteen 2020 mennessä. Teollisuus puskee 14 hiili-, öljy- ja kaasuprojektia, jotka tulisivat lisäämään maailman päästöjä 20 %:lla.

Tuliseinä

Tuliseinä. Ihmiset kärsivät ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Maailma on lämmennyt jo miltei yhden celsiusasteen verran.

Hurrikaani Sandyn jälkivaikutukset

Hurrikaani Sandyn jälkivaikutukset. Ilmastonmuutos vaikuttaa jo merkittävästi maapallon sääolosuhteisiin. Ihmiset kärsivät ja kuolevat tälläkin hetkellä ilmastonmuutoksen takia. Tuho on valtavan suuri. Hallitukset ovat luvanneet erilaisia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Silti tieteellisen tutkimuksen tukemia varoituksia ei kuulla ja suurten fossiillihankkeiden annetaan edetä. Niitä jopa tuetaan.

Yaroslavl, Venäjä

Yaroslavl, Venäjä. Venäjällä on erittäin kylmiä alueita. Sääilmiöt muuttuvat siellä yhä äärimmäisemmiksi.

Jerusalem lumen peitossa

Jerusalem lumen peitossa. Jerusalem sai lumipeitteen ylleen tammikuussa 2013.

Hiilikaivoksen avolouhos Mongolian sisäosissa

Hiilikaivoksen avolouhos Mongolian sisäosissa. Jopa Kiina, jonka savusumulukemat ovat jo nyt ennennäkemättömiä, lisää hiilentuotantoaan 20 %:lla muutaman vuoden sisällä. Sen valtavat hiilidioksidipäästöt tulevat yhä vain kasvamaan.

Hiilikaivoksen avolouhos Collinsvillessa, Australiassa

Hiilikaivoksen avolouhos Collinsvillessa, Australiassa. Ilmastonmuutoksen aiheuttamasta vakavasta lämpöaallosta huolimatta Australia haluaa tuplata hiilen viennin.

Hay Pointin hiilisatama Australiassa

Hay Pointin hiilisatama Australiassa. Päämarkkinat tulevat olemaan Kiina ja Intia, missä ilmansaasteet aiheuttavat jo nyt satojatuhansia ennenaikaisia kuolemia.

Ilmakuva Suuresta Valliriutasta

Ilmakuva Suuresta Valliriutasta. Lisätäkseen hiilen vientiä, Australia saattaa tuhota Suuren Valliriutan, yhden maailmanperintökohteista.

Kaivosalue, Powder River Basin, Wyoming

Kaivosalue, Powder River Basin, Wyoming. Yhdysvallat, maailman toiseksi suurin ilmastopäästöjen tuottaja, suunnittelee laajentavansa hiilen vientiä Aasiaan, mikä lisää päästöjä ja paikallisten asukkaiden kärsimyksiä.

Hiilikaivos Keski-Kalimantanissa Indonesiassa

Hiilikaivos Keski-Kalimantanissa Indonesiassa. Louhiakseen lisää hiiltä Indonesia tulee hyväksymään valtavien erämaa-alueiden tuhon Borneon saarella Kalimantanissa.

Shellin Kulluk-öljynporauslautta Kodiak-saaren laitamilla

Shellin Kulluk-öljynporauslautta Kodiak-saaren laitamilla. Öljy- ja kaasuryntäys herkällä arktisella alueella saattaa käynnistyä pian. Suuret yhtiöt, kuten Shell, haluavat hyötyä ilmastonmuutoksen aiheuttamasta merijään sulamisesta, jotta ne voisivat käyttää hyväkseen tätä kaunista aluetta.

Jääkarhu Arktiksella

Jääkarhu Arktiksella. Arktiksen haavoittuva luonto on suuressa vaarassa öljy- ja kaasuteollisuuden lisääntyessä.

Albertan öljyhiekat

Albertan öljyhiekat. Kanada suunnittelee triplaavansa öljyn tuotannon öljyhiekan avulla aiheuttaen suurta kasvua hiilidioksidipäästöissä. Laajoja erämaa-alueita on jo tuhottu, jotta päästäisiin käsiksi öljyyn.

Suuren Great Bear Rainforest -sademetsän jokisuisto

Suuren Great Bear Rainforest -sademetsän jokisuisto. Avatakseen oven uusille markkinoille, lähinnä Aasiaan, Brittiläisen Kolumbian lämnsirannikolle on suunniteltu yli tuhannen kilometrin mittainen putkisto, joka kulkee Rocky Mountains -vuoriston halki ja upean Great Bear Rainforest -sademetsän läpi.

Kermode-karhu Great Bear Rainforest -sademetsässä

Kermode-karhu Great Bear Rainforest -sademetsässä. Haavoittuva Great Bear Rainforest on suuressa vaarassa.

Delfiinejä Brasiliassa

Delfiinejä Brasiliassa. Brasilia suunnittelee hyväksyvänsä öljynporauksen rannikkonsa lähettyvillä. Delfiinit, valaat ja muut lajit tulevat kärsimään.

Xuanvein voimalaitos Kiinassa

Xuanvein voimalaitos Kiinassa. On ironista, ettei meidän oikeasti tarvitsisi polttaa hiiltä, öljyä ja kaasua. Tarvittavan energian tuotanto on mahdollista ilman fossiilisia polttoaineita.

Dafengin voimalaitos Kiinassa

Dafengin voimalaitos Kiinassa. Puhdas ja turvallinen uusiutuva energia, sekä energian tehokkaampi käyttö, voi pelastaa planeettamme. Voimme vielä välttää ilmastokaaoksen, jonka nämä 14 hiili-, öljy- ja kaasuprojektia uhkaavat aiheuttaa.

Lataa Greenpeacen raportti 'Point of No Return' pdf-muodossa (englanniksi).