Helsingin kaupungin Tekninen lautakunta lausuu 13.1.2011 kaupungin omistaman Staran polttoainehankinnoista seuraavaa: ”… Stara tulee tulevissa polttoainehankinnoissaan suosimaan sellaisia biopolttoaineita, joiden raaka-aineena ei ole käytetty palmuöljyä tai muita trooppisia ruokakasveja.”

Näin sitä pitää!

Samaan aikaan Helsingin seudun liikenne HSL sekoilee palmuöljydieselin kanssa. HS kertoi 27.12.2010 että HSL:n palmuöljyttömäksi väittämä ”jäteperäinen” diesel on sittenkin palmuöljydieseliä.

Ympäristöystävällisenä esiintyvän VR:n omistama bussiyhtiö Pohjolan Liikenne voitti HSL:n järjestämän kilpailutuksen muutamasta Espoon ja Helsingin bussilinjasta kertomalla käyttävänsä jätteistä valmistettua biodieseliä. Todellisuudessa kyse on kuitenkin Neste Oilin palmuöljydieselistä, jossa palmuöljy on pääraaka-aine, ja eläinrasvat pieni sivuraaka-aine. HSL:n virkamiehet olivat tietoisia huijauksesta, mutta kehtasivat silti tehdä tiedotteen jossa täysin totuudenvastaisesti väitetään, että “HSL:n liikenteessä ei käytetä ensi vuonna palmuöljystä tai vastaavasta bioraaka-aineesta tuotettua dieseliä.”

Huiputus perustui Neste Oilin uuteen markkinointikikkaan, jossa palmuöljystä huolestuneelle asiakkaalle myydään palmuöljydieseliä kertomalla, että nämä voivat kuvitella Nesteen käyttämistä muista marginaalisista raaka-aineista peräisin olevan osuuden olevan juuri heidän tankissaan. Nesteen mukaan tätä mielikuvitusleikkiä kutsutaan nimellä mass balance- principle. Kysymys on kuitenkin tismalleen samasta palmuöljydieselistä, jota Nesteen jalostamot suoltavat tuotantolinjoiltaan joka päivä. Neste Oilin kertoo ihan itse palmuöljyn olevan pääraaka-aine mm. siksi, että se on asiakkaille edullisinta.

HSL:n poliitikkoja siis on huijattu, ja sitä myöten esimerkiksi Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuutettujen enemmistöä, jotka viime vuonna ja 2009 vaativat että jatkossa kaupunkien hankinnoissa etusijalle asetetaan muut kuin palmuöljystä valmistetut biopolttoaineet.

Löytyisiköhän nyt vaalien alla poliitikkoja jotka huolehtisivat HSL:n palmuöljyttömyydestä jatkossa ihan oikeasti, ettei joulukuun fiasko toistu? Jäämme odottamaan. Seuraava bussilinjojen kilpailutus käsitellään HSL:n kokouksessa huhtikuussa.