Viikonloppuna Helsingissä järjestättävällä Maailma kylässä -festivaalilla on tänä vuonna teemana ilmasto.  Ja huh huh, asiaohjelmapuolella ilmastoaiheisia keskusteluja ja paneeleja on niin runsaasti ettei millään voi ehtiä kaikkeen mukaan.

Itse ajattelin koittaa ehtiä seuraaviin tapahtumiin:


 • Suomi ilmastopolitiikassa (mm. Matti Vanhanen ja Britanniasta Maan ystävien Liz Hutchins). Kiinnitä huomiota: Miten Matti Vanhanen selittää Suomen jarruttelua ilmastopolitiikassa? • Miten saavutamme päästötavoitteemme?
  (Keskustelun kuvauksesta silmiin pomppasi seuraavanlainen kohta:
  Päästötavoitteita on vaikea saavuttaa ilman ydinvoiman lisäämistä, mutta mitä muita keinoja tavoitteiden saavuttamiseen on?

  Kukahan tämänkin oletuksen on tähän tapahtumakuvaukseen livauttanut? Ydinvoimateemaa kannattaa kyseenalaistaa jos ydinvoiman lisärakentaminen heitetään keskustelussa itsestäänselvyytenä). • Lumedemokratia ja puolueiden kriisi: Lumedemokratia-pamfletin kirjoittajat keskustelevat mm. siitä miten päätöksenteko on karannut kansalaisten käsistä puolueteknokraattien ja eturyhmien kabinetteihin.
  (Ehkä tämä paneeli antaa jotain valaistusta siihen, miksi ydinvoimasta ei tässä maassa juuri keskustella ...)Niin ja tulkaa ihmeessä vierailemaan Greenpeacen ständillä -sieltä voitte vaikka napata matkalukemista ja kuvauttaa itsenne tai jälkikasvun palmuöljykampanjan orankien kanssa..

Virpi