Apple puolsi hetki sitten vielä hiilivoimaa - nyt Greenpeacen puhtaan energian listan kärjessä

Greenpeace on pistänyt vihreän sävyt järjestykseen, ja musta listakin löytyy. Tänään julkaistu Clicking Clean -raportti listaa internetympäristön likaisimmat ja puhtaimmat yritykset, jotka suurella energiankulutuksellaan vaikuttavat oikean ympäristön hyvin- tai pahoinvointiin.   

Suurimpia pilvipalvelua tarjoavia yrityksiä on arvioitu energiankulutuksen ja käytettyjen energialähteiden perustella. 

Puhtaimmat paperit saavat esimerkilliset Apple ja Facebook, Google seuraa perässä. Suurimmista nimistä likaisemmasta päästä ovat Twitter ja Amazon, jonka palvelimilla pyörivät mm. Netflix ja Spotify

Internetissä toimiviin yrityksiin voit vaikuttaa tietenkin internetissä. Vaadi vihreää internetiä palveluntarjoajien omissa kanavissa, ja toiveitasi on vaikea jättää huomiotta. Se toimii todistetusti. Facebook muutti energiapolitiikkaansa hiilivoimasta kohti uusiutuvaa energiaa Greenpeacen kampanjoitua puhtaan pilven puolesta Facebookissa. Neuvottelumme ja toimintamme ovat vaikuttaneet Googlen ja Applen vihertymiseen.  

Nyt Greenpeace keskittää energiansa Twitteriin, Pinterestiin ja Tumblriin. Voit osallistua kampanjaan Greenpeace USA:n sivuilla: 

Raporti: Clean Clicks

 

Twitterin käyttäjät voivat kampanjoida salamana twiittaamalla tämän: 

 

Alla likaiset ja puhtaat pilvipalvelujen tarjoajat.  Katso suurempi show.