Tänään Levi Strauss & Co. sitoutuu Detox-vaatimuksiin. Tästä saamme kiittää kaikkia teitä, jotka vaaditte Levistä puhdistamaan tuotantonsa.

Maailman suurin farkkujen valmistaja liittyy kymmenen muun vaatemerkin joukkoon, jotka ovat jo sitoutuneet luopumaan kemikaaleista. Julkaisimme Toxic Threads: Under Wraps-raportin Meksikon saastuneista joista ja kohdistimme kampanjamme Levikseen vain kahdeksan päivää sitten.

Levi’s käyttää farkkukankaansa tuottajina meksikolaisia alihankkijoita, jotka päästävät tuotantoprosessissa käytettävät vaaralliset kemikaalit paikallisiin vesistöihin. 

Nyt Levi’s osoittaa osaavansa olla se johtaja, joka se väittää olevansa. Se voi nyt toimia esimerkkinä niille kilpailijoilleen, jotka eivät vielä ole lupautuneet puhdistamaan tuotantolinjojaan. Näitä brändejä ovat esimerkiksi Calvin Klein, GAP ja Victoria’s Secret. 

Suunnanmuutos

Leviksen tämänpäiväinen ilmoitus on suuri voitto ihmisille ja ympäristölle. Levi’s alkaa vaatia sen suurimpia tuottajia Kiinassa, Meksikossa ja muualla globaalissa etelässä julkaisemaan tietoja käyttämistään kemikaaleista jo vuoden 2013 kesäkuun loppuun mennessä. Tämän ansiosta tehtaiden lähellä asuvat ihmiset saavat viimeinkin tietoa siitä, mitä tehtaat laskevat ympäristöön. Tähän asti tämä tieto on ollut saamattomissa. 

Levi’s alkaa nyt myös etsiä turvallisempia vaihtoehtoja vaarallisille kemikaaleille. Ennen se keskittyi vain kemikaalien turvalliseen käsittelyyn, mutta ei niiden poistamiseen. 

Myrkyttömyys on aina muodissa

Yhteensä yli 400 000 ihmistä on osallistunut Detox-kampanjaan sen jälkeen kun se uudelleenjulkaistiin marraskuussa, ja vaatineet myrkytöntä muotia. Muotifanit, aktivistit, suunnittelijat ja bloggaajat ovat levittäneet kampanjan sanomaa sosiaalisessa mediassa ja tavoittaneet miljoonia ihmisiä.

Ensin Detox-vaatimuksiin sitoutui Zara, sitten Mango ja Esprit. Viimeiset kahdeksan päivää aktivistit ympäri maailmaa ovat vaatineet Leviksen liikkeiden edustoilla brändiä luopumaan kemikaaleista ja osallistumaan muotiteollisuuden puhdistamiseen. 

Ihmisten vaikutusvallalla on selvästi valtavasti voimaa asioiden muuttamisessa. Vaateteollisuus ei kuitenkaan ole vielä täysin myrkytön, vaikka yksitoista tunnettua vaatemerkkiä on jo sitoutunut puhdistamaan tuotantonsa. Nyt kaikkien muidenkin tulisi seurata heidän esimerkkiään ja sitoutua Detox-vaatimuksiin.

Auta meitä saavuttamaan seuraava voitto

Voit auttaa meitä jakamalla Detox Fashion-videotamme vielä lisää. Brändit kuten Calvin Klein, GAP ja Victoria’s Secret seuraavat tarkasti sosiaalista mediaa. Jakamalla, tykkäämällä ja kommentoimalla videota voimme osoittaa heille että vaadimme muutosta välittömästi. 

Myrkytön tulevaisuus on mahdollinen. Yhdessä voimme saavuttaa sen!