Vapaaehtoiset innostuivat temppuilemaan

Kello on puoli yksitoista. Seison pihallani odottamassa muita Greenpeacen vapaaehtoisia. Olemme lähdössä Ilosaarirockiin kampanjoimaan herkän ja ainutlaatuisen Arktiksen puolesta. Seuraa reissuamme ja pysy menossa mukana!

Suuret yhtiöt, muun muassa Statoil, Gazprom ja Shell ovat kiivaasti etsimässä öljyä pohjoisilta arktisilta alueilta. Jäämeren halkominen täytyy saada estettyä ennen kuin on liian myöhäistä. Auta meitä pelastamaan Arktis.

Öljyonnettomuudet tuhoavat niin meret, uhanalaisen arktisen lajiston kuin alkuperäisväestön perinteisen elämäntavankin. Meidän on saatava kasaan tarpeeksi ihmisiä, jotta ahneet yhtiöt kuuntelisivat kansan järkipuhetta.

Meininki on leppoisan odottava. Viimeisten säätöjen jälkeen pääsemme vihdoin matkaan kohti Joensuuta. Musiikki raikuu ja jännitetään tulevaa viikonloppua. Päivästä on tulossa mahtava: edessä on paljon tiiviistä kampanjointia.

Tarkoituksemme on pysähtyä matkan varrella Shell-asemilla kampanjoimassa Arktiksen puolesta jakamalla flyereita ja kuvaamassa jääkarhua “Save the Arctic” -lipun kanssa.

Muodonmuutos jääkarhuksi ja kyltti käteen. Lisää huoltoasemia, lisää kuvia. Jyväskylän tienoilla saamme kuulla että St1, joka omistaa Shellin Suomessa, on ohjeistanut kaikkia Shell-asemia kieltämään Greenpeacen kampanjoinnin alueellaan. He siis levittävät itse tietoa kampanjastamme.

Jääkarhu Shell-asemalla

Pysähdykset asemilla jäävät kuitenkin loppumatkasta vähiin, sillä aurinko kääntyy yllättävän aikaisin laskuun ja Joensuuhun on ehdittävä ajoissa. Huristelemme ruokatauon jälkeen letkeästi loppumatkan lähes yhteen menoon.

Matkan aikana puidaan tulevaa työtä ja jutellaan Arktiksesta. Tunnelma on toiveikas: kaikki uskovat, että yhdessä voimme tehdä maailmasta paremman paikan. Greenpeacen vapaaehtoistyö on antoisaa: saa tuntea tekevänsä jotakin merkityksellistä, kaikkia näitä hullunkurisen hauskoja seikkailuja unohtamatta. Liity joukkoomme!

-Jasper Armanto
Jasper on Greenpeacen tuore vapaaehtoinen