Aktivistien maalaama viesti Neste Oilin palmuöljydieseltankin kyljessä Porvoossa

Tänään Helsingin hovioikeudessa käsiteltiin Neste Oilin palmuöljynjalostamolla vuonna 2009 tapahtunutta mielenosoitusta. Greenpeacen aktivistit osoittivat Porvoossa toukokuussa 2009 mieltään Nesteen vahingollisia palmuöljyinvestointeja vastaan esimerkiksi maalaamalla NExBTL-dieseltankin kylkeen palmuöljyn vastaisen viestin.

Neste Oil vaatii kansalaisaktivisteja esimerkiksi maksamaan kolmen tiedottajan palkan tuolta päivältä. Hovioikeudessa kuultiin Nesteen osastopäällikkö Sakari Sumelaa, jonka mukaan aktivistit ”aiheutti julkisuutta ja työllisti tiedottajia, [jotka] joutui vastaamaan turhiin kyselyihin muun muassa TV- ja radiotoimittajilta sekä lehdistöltä”. Viestintäosaston normaalia työtä olisi hänen mukaansa ollut lähinnä vierailujen järjestäminen ja paikallislehden toimittaminen.

Osastopäällikkö Sumela totesi, että aktivistien toimesta alueella ei keskeytetty mitään toimintaa. Tästä huolimatta aktivistien pitäisi yhtiön mukaan maksaa niiden työntekijöiden palkka, jotka huolehtivat siitä, että kaikki toimi päivän ajan normaaliin tapaan.

Aktivistit edellä - asiakkaat perässä

Mielenosoituksesta on kaksi vuotta ja Neste Oil on itsekin huomannut, että palmuöljybisnekseen ei olisi kannattanut sotkeutua – ympäristölle ja ihmisille vahingollinen tuote ei käy kaupaksi ja samalla menee maine. Valtionyhtiön viestintäosasto on varmasti saanut lisääntyvässä määrin perustella palmuöljyinvestointiensa järkevyyttä sekä medialle että huolestuneille kansalaisille. Jos lisääntyvä huoli ympäristöstä ja ihmisistä Kaakkois-Aasiassa nähdään ”turhanpäiväisinä kyselyinä”, niin yhtiön vastuuton linja ulottuu raaka-ainehankinnoista kaikkeen yhtiön toimintaan.

Nesteen ongelmat menekin kanssa saattoi huomata myös Sakari Sumelan puheista. Hän halusi erikseen korostaa, että Porvoon palmuöljydieseltankit ”ei ole palmuöljysäiliöitä”. Palmuöljydiesel ei ole suuressa huudossa kenenkään mielestä. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että Neste Oilin NExBTL-diesel valmistetaan suurimmaksi osaksi palmuöljystä ja muista kestämättömistä raaka-aineista. Toivotaan, että kansalaisaktivistien viesti menee perille, yhtiö ymmärtää tehdä korjausliikkeen ja siirtyy käyttämään raaka-aineita, jotka eivät vie viimeisiä sademetsiä tai rajallista viljelypinta-alaa maapallolta.

Helsingin hovioikeus tekee päätöksensä noin kuukauden kuluessa.