Enemmistö suomalaisista on ydinvoiman lisärakentamista vastaan. Silti eduskunta äänesti lisäydinvoiman rakentamisen puolesta viime heinäkuussa. Voisi siis luulla, ettei äänestäjillä ole mitään sanomista ydinvoimasta. Onneksi näin ei ole! Nyt kaikki ne, jotka haluavat Suomeen turvallista, hajautettua ja työllistävää uusiutuvan energian tuotantoa yhdistävät voimansa ja antavat sen näkyä vaaliuurnilla.

Eilen eduskuntatalolla vaalitaistelumieltä nostattivat iloiset hahmot, jotka kuvasivat vanhaa vesivoimaa, tuulivoimaa ja aurinkovoimaa. Nämä siivosivat reippaasti eduskunnan portaat ydinjätteestä. Nyt on tietysti äänestäjien vuoro siivota eduskunta kaikista niistä, jotka viime kesänä äänestivät lisäydinvoiman puolesta. Katso video

Äänestäjien ase uusiutuvan energian puolesta on äänestyssitoumus. Niitä on jo yli 37 000, ja eduskunnan mielenosoituksen jälkeen uusiutuvan energian hahmot lähtivät kaduille, kauppakeskuksiin ja metroihin kertomaan ihmisille, miksi äänestyssitoumus kannattaa tehdä. Sitoutumalla jo ennen vaaleja äänestämään ehdokasta, joka ei ydinvoimaa hyväksy, saadaan ehdokkaat ja heidän puolueensa kertomaan avoimesti, onko heissä miestä tai naista pysäyttämään ydinvoimalobbarit. Kysymys on hyvin konkreettinen, kun Fortum on jo ilmoittanut hakevansa periaatepäätöstä uudelle reaktorille. Mikään ei näytä ydinvoimauskovaisille riittävän!

Kaduilla toivo kasvaa. Tietoa jakavat uusiutuvan energian lähettiläät saivat ihmisiltä paljon hymyä sekä lupauksia siitä, että nyt me suomalaiset äänestämme uusiutuvaa energiaa eduskuntaan ja ydinvoiman historiaan.  

Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja on monen kumppanin yhteisen työn tulos. Yksi kumppaneista on Keskustanuoret, joka tänään esiintyi yhdessä Greenpeacen kanssa YLEn Radio Suomessa. Kuuntele, miksi Greenpeacen energiavastaavan Jehki Härkösen ja Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvisen mielestä ydinvoima joutaa historiaan.