View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: greenpeace eduskunta)

Julkistimme tänään virallisesti Päästöpäättäjät.fi -nimisen sivuston, joka seuraa kansanedustajien ilmasto- ja energiasanomisia (ja sanomatta jättämisiä). Oheisesta PowerPoint -pläjäyksestä selviää miksi olemme moisen saitin väkertäneet ja mitä se tekee. Tutustukaa ihmeessä! Palautetta saitista voi antaa täällä blogissa tai suoraan sähköpostitse paastopaattajat(ät)nordic.greenpeace.org.

Henkilökohtaisesti tunnen tarvetta hehkuttaa mahtavia vapaaehtoisiamme, joita ilman palvelua ei yksinkertaisesti olisi syntynyt. Päästöpäättäjät -projektissa on mukana reilu 40 eri-ikäistä ja hyvin erilaisista taustoista tulevaa ihmistä sieltä täältä Suomea. Suurin osa heistä ei ole aiemmin ollut Greenpeacen toiminnassa mukana. Minusta tämä kertoo siitä, että ihmisillä on oikeasti syvä huoli ilmasto- ja energiakysymyksistä ja myös aito halu vaikuttaa.

"Vahtikoirat" -lempinimellä kulkeva porukka on muuten koottu ja koordinoitu pelkästään netin kautta. Eilen torstaina oli ensimmäinen kerta kun minä ja ilmastokampanjavastaavamme Kaisa näimme vahtikoiria vihdoin livenä. Olin ennen eilisillan tapaamista aivan rättipoikki ja veto pois, mutta kummasti olo piristyi kun pääsi tapaamaan innokkaita ja fiksuja vapaaehtoisia!

Vahtikoirat -te rokkaatte!

Virpi Oinonen