EU-maat päättivät eilen siirtää tärkeää äänestystä uusista autojen päästörajoista, sen jälkeen kun Saksa puuttui peliin ja vaati näitä tekemään niin.

Saksa sai jo aiemmin lavennettua superhyvityksiksi kutsuttuja porsaanreikiä heikentääkseen uutta lakia. Tämä uusi viivästys tarkoittaa kuitenkin sitä, että Saksan liittokansleri Angela Merkelillä on mahdollisuus pitää saastuttavat bensasyöpöt  ja hyökätä uudestaan vaatimiamme päästörajoja vastaan. Siitä huolimatta, että saksalainen Volkswagen on osoittanut, että autonvalmistajat kykenevät valmistamaan energiatehokkaampia autoja. Siksi meidän täytyy jatkaa taistelua.

Tiukemmat päästörajoitukset voivat tehdä uusista autoista 33 prosenttia energiatehokkaampia vuoteen 2020 mennessä, leikata hiilidioksidipäästöjä ja vähentää öljyriippuvuuttamme. Tällä viikolla julkaistun raportin mukaan nämä uudet rajoitukset voisivat myös luoda 1,1 miljoonaa uutta työpaikkaa Eurooppaan ja säästää 83 miljardia euroa vuodessa autoilijoiden bensakuluja vuoteen 2030 mennessä.

Mitä siis oikeastaan tapahtui?

Keskiviikkoiltana Angela Merkel soitti Euroopan tämänhetkiselle puheenjohtajamaa Irlannin pääministeri Enda Kennylle, jotta uusi laki ei menisi torstain äänestykseen. Merkelillä oli ässä hihassa. Hän uhkaili käyttämällä hyväksi Anglo-Irish Bankista vuotaneita sinänsä törkeitä nauhoja, joissa pankkikriisin ollessa pahimmillaan pankin johtajat vitsailivat saksalaisista ja EU:n pankkien pelastussuunnitelmista. Merkel tiesi, että jos hän pystyisi viivästyttämään äänestystä, hän saisi lisää aikaa päästörajojen heikentämiseksi.

Tiedämme, että Merkel on epätoivoinen. Hän haluaa tulla uudelleenvalituksi liittopäivävaaleissa 23. syyskuuta. BMW ja Daimler ovat Merkelin vaalikampanjan isoja tukijoita, ja juuri niitä autonvalmistajia jotka haluavat pitää bensasyöpöt autonsa myös tulevaisuudessa.

Torstaiaamuna puheenjohtajamaa Irlanti kysyi muilta jäsenmailta, vastustavatko nämä Saksan esitystä pudottaa lakiäänestys päivän esityslistalta. Vaikka aiemmin Saksan aikeita lain heikentämiseksi on vastustettu laajemmin, nyt ainoastaan Tanska ja Italia nousivat Saksaa vastaan. Ilmeisesti jotkin maat halusivat lisää aikaa tutkia uusien muutosten vaikutuksia. Jopa Britannian hallitus oli pienoisessa sekasorrossa, kun pääministeri David Cameron otti asiassa ohjat liikenneministeri Norman Bakerilta.

Yli puoli miljoonaa Greenpeacen tukijaa sai Euroopan suurimman autovalmistajan, saksalaisen Volkswagenin sitoutumaan energiatehokkaampien autojen valmistamiseen. BMW ja Daimler nähtävästi säikähtivät sitä, millainen vaikutusvalta on tavallisilla ihmisillä, jotka saivat Volkswagen todistamaan maailmalle, että autoteollisuus pystyisi tekemään merkittäviä leikkauksia autojen hiilidioksidipäästöihin.

Lähetimme kasan twiittejä David Cameronille ja muille hallituksille ja vaadimme saada tietää mikä on totuus heidän tuestaan saastuttaville autoille. Sitten kuulimme uutiset:

tweet

Mitä seuraavaksi? Maanantaina Liettuasta tulee EU:n uusi puheenjohtajamaa. On mahdollista, että Saksa haluaa siirtää kaiken uusia päästörajoja koskevan päätöksenteon liittopäivävaalien jälkeen.

Yksi asia on kuitenkin varmaa: Me emme ole luovuttaneet. Niin kauan kuin puhtaampien autojen tulevaisuus on vaakalaudalla, me olemme valmiita taistelemaan vaatimustemme puolesta.

Jos et vielä ole liittynyt joukkoihin energiatehokkaampien autojen puolesta, tee se NYT!