Saimme tunnustuspalkinnon Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Straniuksen blogilta.

Kiitämme!

Kiertopalkinnon ideaan kuuluu oheisiin kysymyksiin vastaaminen ja tunnustuspalkinto seuraavalle blogille.

1. Milloin aloitit blogisi?

Nykymuotoinen blogi aloitettiin marraskuussa 2007. Ensimmäisen suomenkielisen blogin avasimme kuitenkin jo maaliskuussa 2005, Inarin metsäkampanjallemme. Se oli yksinomaan Inarin porometsien puolustamisen ympärille keskittynyt blogi, jota pidettiin yllä joulukuuhun 2010 asti eli kampanjan menestyksekkääseen päätökseen asti.

2. Mitä se käsittelee?

Ydinvoima, palmuöljy, maailman meret, Suomen metsät, sademetsät, biopolttoaineet.

3. Miten tämä blogi eroaa muista?

On vain yksi Greenpeace. Meillä on kirjoittajana monia toimistomme työntekijöitä ja ajoittain myös kirjoittajavieraita muualta organisaatiostamme, esimerkiksi viime aikoina maailman meriltä suosittuja katsauksia lähetellyt merimies Martti Leinonen ja Intiassa jo kapinanlietsonnasta syytetty energiamiehemme Lauri Myllyvirta.

4. Miksi aloitit sen?

Maailmaa on muutettava. Sähköinen ympäristö on yksi elementti. Ei se sen vaikeampaa ollut...

5. Mitä haluat muuttaa blogissasi?


Kts. edellä. Maailmaa, Suomea, ihmisten ajatuksia ja toimintaa. Ei ole hyväksi maailmalle eikä ihmiselle itselleen uskoa sokeasti ydinvoimaan, biopolttoaineiden järkevyyteen, insinöörin erehtymättömyteen ja poliitikon vilpittömyyteen. Eikä varsinkaan suomalaisen teollisuusyritykseen yritysvastuuseen. Metsät tarvitsevat puolustajiaan. "Kiltit lapset eivät vaadi mitään. Kiltit lapset eivät saa mitään.", sanoi Otto von Bismarck aikanaan. Ja näinhän asia on.

6. Mille blogille haluat antaa oman tunnustuksen?

Ympäristötoimittaja Pasi Toiviaisen Ilmastonmuutos. Nyt -blogille, jota tosin ei viime aikoina ole kovin aktiivisesti päivitetty. Toiviaisen pitkänlinjan työ ilmastonmuutosta vastaan on ollut erityisen arvostettavaa. Hänen kirjoituksissaan puhuu järjen ääni - ja sille toivoisi lisää kuuntelijoita.

Seuraa blogiamme

http://www.greenpeace.fi/blogi

Tilaa RSS-syöte http://feeds.feedburner.com/greenpeace/blogi