Greenpeace lähettää viestin Pyhäjoelta – ei ydinvoimaa Hanhikivelle

Lehdistötiedote - syyskuu 3, 2012
Greenpeacen Pyhäjoella leiriä pitävät vapaaehtoiset levittivät tänään Perämeren rantaviivaan Hanhikivelle 30 metriä pitkän banderollin, jossa on viesti saksalaiselle E.ON:lle ja suomalaisille pienomistajille, jotka suunnittelevat ydinvoimalaa: ”Ei ydinvoimaa – Keine Atomkraft”.

3. syyskuuta 2012

Greenpeacen vapaaehtoisten viesti 3. syyskuuta 2012 Pyhäjoelle ydinvoimalaa suunnitteleville saksalaiselle E.ON:lle ja Fennovoiman pienosakkaille: Ei ydinvoimaa – Keine Atomkraft.

Levittämällä kevyen verkkobanderollin rantaviivaan, aktivistit halusivat samalla kiinnittää huomion Perämeren maankohoamarannikon ainutlaatuisuuteen.

”Ydinvoiman aika on ohi. Se oli liian vaarallinen kokeilu, ja nyt E.ONin ja Fennovoiman pienosakkaiden on seurattava tietä, jolle Saksassa on jo lähdetty. Tarvitsemme uusiutuvaa energiaa heti, emme vasta kymmenen vuoden päästä”, sanoo Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen.

 

”Ydinvoimaa ei enää Suomeen tarvita. Perämeren rannikko on Suomen otollisinta aluetta tuulivoimalle, joka on käytössä turvallista, ja joka on rakennettavissa ainutlaatuiselle rannikolle siten, että ympäristövaikutukset ovat vain murto-osa ydinvoimarakentamiseen verrattuna. Uusiutuva energia ei myöskään tuota ihmisen mittakaavassa ikuisesti vaarallista, säteilevää jätettä, jolle ei ole sijoituspaikkaa”, Härkönen jatkaa.

Greenpeacen vapaaehtoiset ovat leirillä Pyhäjoen Kielosaaressa tiistai-iltaan saakka. Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan vapaaehtoisiin ja Greenpeacen toimintaan Kielosaareen tiistaina 4.9. kello 11. Tilaisuudessa tarjotaan leirilounas ja Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen ja saksalainen ydinvoima-asiantuntija Tobias Riedl kertovat ydinvoiman ja uusiutuvan energian tulevaisuudennäkymistä Suomessa, Saksassa ja muualla maailmassa.

Lisätietoja:
Energiavastaava Jehki Härkönen, puhelin 040 197 2620
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202, sähköposti (myös ilmoittautuminen leirilounaalle)

Aiheet