Greenpeacen aktivistien mielenosoitus päättynyt – palmuöljydiesel uhkaa edelleen sademetsiä

Lehdistötiedote - lokakuu 25, 2011
Greenpeacen aktivistien mielenosoitus Neste Oilin pääkonttorilla on päättynyt. Poliisi poisti paikalta 25 aktivistia. Greenpeace vaatii edelleen Neste Oilia kertomaan käyttämiensä raaka-aineiden määrät ja tarkan alkuperän. Yhtiön on luovuttava kokonaan palmuöljyn käytöstä kunnianhimoisessa aikataulussa ja sitouduttava käyttämään ainoastaan sellaisia raaka-aineita, joiden tuottamiseksi ei tarvitse raivata lisää viljelypinta-alaa sademetsistä.

25. lokakuuta 2011

Banderolli kelluu Keilarannassa Neste Oilin pääkonttorilla 25/10/2011 muistuttamassa, ettei Neste Oil ainoastaan jalosta tulevaisuutta, vaan tuhoaa sademetsiä.

Poliisi poisti pääkonttorin oven sulkeneet aktivistit noin kello 11. Aktivistit poistivat itse pääkonttorin julkisivulla olleen banderollin ja pääkonttorin takana kelluneen banderollin iltapäivällä. Kampanja sademetsien pelastamiseksi jatkuu.

”Aktivistit saivat varmasti osavuosikatsausta tänään julkistaneelle Neste Oilin johdolle viestinsä perille.  Neste Oilin johtoryhmän on myönnettävä virheensä ja käännettävä kurssia ennen kuin muun muassa Borneon viimeiset sademetsät on menetetty. Yhtiö aiheuttaa valtavalla kasviöljyjen tarpeellaan kestämättömän paineen raivata lisää viljelypinta-alaa plantaaseja varten”, sanoo Greenpeacen palmuöljyvastaava Maija Suomela.

Neste Oilin toimitusjohtaja Matti Lievonen kertoi osavuosikatsauksen infotilaisuudessa muun muassa, että yhtiö hankkii mahdollisimman paljon sertifioitua palmuöljyä. Euroopan komissio ei ole hyväksynyt RSPO-sertifikaattia takaamaan biopolttoaineiden kestävää tuotantoa, sillä se ei sisällä kriteerejä tuotannon kasvihuonekaasupäästöjen mittaamiseksi.

Lisätietoja

Kuvia ja videota ladattavissa

www.greenpeace.fi/nesteoil

Palmuöljyvastaava Maija Suomela, puhelin 040 180 9303
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202
Metsäkampanjoitsija Sini Harkki, puhelin 050 582 1107