Greenpeacen kommentti: Fennovoima syvissä vaikeuksissa

Lehdistötiedote - lokakuu 2, 2012
Fennovoiman hallitus erotti yhtiön toimitusjohtaja Tapio Saarenpään tänään maanantaina. Saarenpää johti yhtiötä sen perustamisesta lähtien. Ennen Saarenpään potkuja Fennovoiman omistajat olivat vaihtaneet hallituksen puheenjohtajan suuren osakasjoukon hylättyä hankkeen elokuun lopulla.

5. maaliskuuta 2012

Greenpeacen aktivistit muistuttavat ydinvoiman riskeistä Fennovoiman pääkonttorin edessä Helsingissä. He vaativat tiukempaa ydinvastuulakia, sillä Fennovoiman suurimmalla osakkeenomistajalla, energiajätti E.ON:lla, ei ole mitään vastuuta Pyhäjoelle suunnittelusta ydinvoimalasta. © Greenpeace / Patrik Rastenberger

 

Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen kommentoi Saarenpään erottamista:

- Hallituksen puheenjohtajan vaihtuminen, osakaskato ja nyt toimitusjohtajan erottaminen kertoo yhtiön ajautuneen vakaviin vaikeuksiin ydinvoimahankkeensa kanssa. Muissa maissa toteutetuista tarjouskilpailuista tihkuneet tiedot paljastavat, että Fennovoiman arvio 4-6 miljardin euron hintaisesta ydinvoimalasta on täysin epärealistinen. Todennäköisemmin laitos maksaa vähintään 8-10 miljardia. Tällaisen rahoituksen saaminen syöksykierteessä olevalla ydinvoima-alalla on parhaimmillaankin erittäin kallista ja todennäköisesti mahdotonta.

- Greenpeace pitää Pyhäjoen ydinvoimahankkeen ongelmia myönteisenä asiana ja toivoo pääosakkaiden luopuvan rakentamissuunnitelmasta kokonaan. Suomen tulee luopua vastuuttomasta ydinvoiman uudisrakentamisesta ja korvata olemassa oleva fossiilisten polttoaineiden kapasiteetti uusiutuvilla energianlähteillä ja paremmalla energiatehokkuudella.
 
Lisätietoja: Jehki Härkönen, energiavastaava, p. 040 181 6559 

Aiheet