Mielenosoitus Arktiksen suojelun ja tutkintavankeudessa olevien aktivistien puolesta lauantaina Helsingissä

Lehdistötiedote - lokakuu 1, 2013
Greenpeace Nordic järjestää mielenosoituksen Helsingissä lauantaina 5. lokakuuta Arktiksen suojelemiseksi ja tutkintavankeudessa olevien arktista öljynporausta vastustaneiden Sini Saarelan ja 27 muun Greenpeace Internationalin aktivistin sekä valokuvaajan ja videokuvaajan vapauttamiseksi. Mielenosoitus alkaa kokoontumisella kello 13 Kiasman edessä. Kiasmalta marssitaan Venäjän suurlähetystölle, jonka edessä kello 14–15 vaaditaan Arktiksen suojelua öljy-yhtiöiltä ja aktivistien sekä valokuvaajan ja videokuvaajan vapauttamista tutkintavankeudesta.

30. syyskuuta 2013

Sini Saarela

 
Greenpeace Internationalin aktivistit olivat rauhanomaisesti osoittamassa mieltään Gazpromin arktista öljynporausta vastaan Petšoranmerellä, kun Venäjän rannikkovartiosto 19. syyskuuta laittomasti valtasi Arctic Sunrisen kansainvälisillä vesillä. Arctic Sunrise hinattiin Murmanskiin, jossa Leninin piirioikeus määräsi aktivistit kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen torstaina 26. syyskuuta ja sunnuntaina 29. syyskuuta. Yli 600 000 ihmistä on lähettänyt viestin Venäjän suurlähetystöille ympäri maailmaa aktivistien vapauttamiseksi.

”Pyydän kaikkia mukaan osoittamaan tukensa Sinille ja muille aktivisteille. He ovat nostaneet maailman tietoisuuden arktisen öljynporauksen mielettömyyden. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja herkän arktisen ekosysteemin suojelemiseksi öljy-yhtiöiden on pysyttävä poissa Arktikselta”, sanoo Greenpeace Nordicin Suomen ohjelmajohtaja Tapio Laakso.

Vaadi Sini ja aktivistit vapaaksi

Lisätietoja:
Ohjelmajohtaja Tapio Laakso, Greenpeace Nordic, 040 181 6559
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, Greenpeace Nordic, 050 369 6202