Mielenosoitus Legon pääkonttorilla toi puoli miljoonaa allekirjoitusta toimitusjohtajan luo

Lehdistötiedote - heinäkuu 17, 2014
Puoli miljoonaa ihmistä ympäri maailman on pyytänyt Legoa lopettamaan mainosyhteistyön Shellin kanssa. Shell suunnittelee öljynporausta arktisella alueella ja yhteistyö Legon kanssa on sille tärkeä keino rakentaa itsestään myönteistä mielikuvaa. Lego on reagoinut kampanjaan vaikenemalla. Tänään aktivistit toimittivat Legon pääkonttorille Tanskassa valtavan lego-rakennelman, jossa jokainen palikka vastasi kymmentätuhatta allekirjoitusta vetoomuksessa.

“Pyydämme Legon toimitusjohtajaa Jørgen Vig Knudstorpia vastaanottamaan nämä allekirjoitukset. Hän on vastuussa Legon ansiokkaasta toiminnasta yhtiön omien ilmastopäästöjen vähentämiseksi, mutta myös mainosyhteistyöstä Shellin kanssa. Hänen on nyt kuunneltava näitä puolta miljoonaa ihmistä. Jotta Lego voi lunastaa odotukset, joita ihmiset asettavat sen vastuullisuudelle, sen on irtisanouduttava arktisesta öljynporauksesta ja Shell-yhteistyöstä”, sanoo Greenpeacen Arktis-kampanjoitsija Laura Meller.

Kymmenen aktivistin ryhmä toi pääkonttorille muun muassa kylttejä, joita lego-hahmot pääsisäänkäynnin yläpuolella kannattelevat. Laskuri suuren keltaisen lego-kontin seinässä näyttää allekirjoitusten määrän kasvun reaaliaikaisesti.

Shellin suunnittelema arktinen öljynporaus on ollut laajan kritiikin kohteena vuodesta 2012. Samaan aikaan Shellin huoltoasemilla ympäri maailman on myyty tai jaettu 16 miljoonaa Shellin logolla varustettua legolelua. Shellin PR-yhtiön mukaan Shellin myynti nousi 7,5 % legokampanjan aikana. Lego on kertonut, että yhteistyön on tarkoitus jatkua.

Lisätietoja:

Laura Meller, Greenpeacen Arktis-kampanjoitsija Suomessa, 040 1648606

Birgitte Lesanner, Greenpeacen maajohtaja Tanskassa (englanniksi), +45 23951214

Kampanjan verkkosivu: http://www.legoblockshell.org

Kuvia ja videoita mielenosoituksesta.