PÄIVITYS Greenpeace Internationalilta Arctic Sunrisen aktivistien tilanteesta

Lehdistötiedote - syyskuu 26, 2013
Greenpeace Internationalin aluksella Arctic Sunrisella ollutta freelance-valokuvaaja Denis Sinjakovia, Venäjän kansalaista, epäillään merirosvouksesta Venäjän rikoslain mukaan, ja hänet on määrätty tutkinnan ajaksi kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen. Denis Sinjakov oli sopimussuhteessa Greenpeace Internationaliin, kun Arctic Sunrise laittomasti vallattiin kansainvälisillä vesillä sen jälkeen, kun se rauhanomaisesti osoitti mieltä arktista öljynporausta vastaan.

24. syyskuuta 2013

Greenpeacen aktivistit tekivät kiinni otettuina Venäjän rannikkovartioston 19.9. valtaamalla Arctic Sunrisella banderollin, jossa vaaditaan Arktiksen pelastamista. © Greenpeace

 

Greenpeacen kampanjoitsija Roman Dolgov, myös Venäjän kansalainen, on määrätty tutkintavankeuteen kahdeksi kuukaudeksi.

“Venäjän viranomaiset yrittävät pelotella ihmisiä, jotka asettuvat öljyteollisuutta vastaan Arktiksella, mutta tämä räikeä pelottelu ei toimi. Olemme päättäväisesti sitoutuneet suojelemaan Arktista ja maapallon ilmastoa. Kutsumme kaikkia Venäjällä ja muualla maailmassa seisomaan aktivistiemme rinnalla ja puolustamaan oikeutta rauhanomaiseen mielenosoitukseen”, sanoo Greenpeace Internationalin pääsihteeri Kumi Naidoo.

Seuraa tapahtumia Twitterissä http:/twitter.com/@GP_sunrise

Lisätietoja:
Ohjelmajohtaja Tapio Laakso, Greenpeace Nordic, 040 181 6559
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, Greenpeace Nordic, 050 369 6202