Työntekijän virhe johti Greenpeace Internationalin alijäämään

Greenpeace pyytää anteeksi lahjoittajilta

Lehdistötiedote - kesäkuu 15, 2014
Greenpeace Internationalin talousosaston työntekijä on ylittänyt toimivaltuutensa ja tehnyt vastoin sisäisiä ohjeita virheellisen päätöksen valuuttakurssisuojauksesta. Asia selviää pian julkistettavasta Greenpeace Internationalin vuosikertomuksesta.

On erittäin valitettavaa, että inhimillinen virhe ja virhe sisäisessä tarkastuksessa ovat johtaneet tappioon. Greenpeace pyytää anteeksi tapahtunutta lahjoittajilta.

Virheen tehnyt Greenpeace Internationalin toimihenkilö on irtisanottu. Ulkopuolinen tilintarkastusyhteisö tekee parhaillaan Greenpeace Internationalissa erityistarkastusta, jotta virhe ei toistu. Greenpeace International on myös tehnyt yksityiskohtaisen suunnitelman, jotta aiheutunut tappio ei vaikuta järjestön ympäristökampanjointiin. Tappio katetaan muun muassa säästöillä Greenpeace Internationalin muista kuluista seuraavan kolmen vuoden aikana.

Kyseessä on yhden toimihenkilön virheellinen toiminta. Mikään ei anna olettaa, että irtisanottu toimihenkilö olisi saanut henkilökohtaista etua. Toimihenkilö oli vastoin esimiestensä hyväksyntää tehnyt epäonnistuneen sopimuksen, jonka tarkoitus oli pienentää valuuttakurssitappiota.

Greenpeace rahoittaa toimintansa ainoastaan yksityishenkilöiden lahjoituksin. Greenpeace kantaa vastuun lahjoittajiensa rahojen käytöstä. Sen takia Greenpeace on avoin saamiensa varojen käytöstä ja myös tapahtuneesta virheestä.

Greenpeace Nordicin vuosikertomus vuodelta 2013 on luettavissa täällä.

Lisätietoja:
Juha Aromaa, Greenpeace Nordicin viestintäpäällikkö Suomessa, 050 369 6202